torsdag, januari 12, 2012

Jag ska aldrig mera...

... säga att Vinna nu är rumsren!!! Hon har varit så duktig och det har inte hänt en enda olycka sedan förra fredan. På onsdagkväll när jag pratar med mamma säger jag att nu har hon nog blivit rumsren så att vi snart kan ta in mattorna igen. Hmm, ja ni kan ju själva ana vad som hände... Vinna gick an hela kvällen och jag sprang in och ut med henne som aldrig förr men ändå händer olyckan och hon kissar inne. Inte en gång, inte två gånger utan TRE gånger på samma kväll!!! Å så har hon inte kissat inne en enda gång på fem dagar före det! Attans också vilken dålig kväll det blev!

Hur som helst, det var igår det! Idag har varit en bra dag utan kissolyckor. Jag och Gunilla tog igen gårdagens missade långlunch och åkte ut i skogen idag istället. En skön promenad med massa spring och för egen del frisk luft. När vi bara gått en liten bit sticker alla sex hundarna iväg skällandes framåt. Ser till min förskräckelse att det är två personer som kommer i skogen. Både jag och Gunilla kallar in våra hundar och de kom som skållade små troll. Gick fram till paret och frågade om det klarat sig från hjärtinfarkt? Vaddå dåå? blir svaret. Ja men att sex lösa hundar kommer springande mot en kan man ju få hjärtinfarkt av. Va? Var de så många? Näää det var ingen fara. Phu! Till och med jag skulle blivit rädd av sex okända skällande hundar som kommer emot mig men inte de. Härligt att det finns sådana människor! Här kommer en stilstudie på Maggie och Vinna!!!







På kvällen blev det som vanligt golfbanan. Denna gång satte jag alla hundarna med jämna mellanrum och kallade in dem en och en. Ja alla utom Vinna som tränades på stanna kvar. Hon har klarat det så bra inne men ute i mörkret var det betydligt svårare. Fick göra om flera gånger men slutade alltid med att hon lyckades. Vi upprepade övningen på fem olika platser och den femte gången gick det klockrent!

Hemma hade Henke fixad panerad spätta med räkröra och kokt ägg. Mycket god middag som förtjänade ett glas vitt vin!

Var lite rastlös på kvällen så jag ställde mig och bakade LCHF-matmuffins med bacon och soltorkade tomater. Kommer att bli smarrigt att ha som mellanmål eller lunch i helgen.

Inga kommentarer: