måndag, januari 16, 2012

Resan är bokad

Så, nu är det klart! Det blir en solsemester i sommar och då menar jag verkligen en riktigt slapparsolsemester! Jag och Henrik, Lasse och Birgitta, Katarina och Jonas med barnen Anton, Klara och Alva åker till Cypern en vecka i juni. Å denna gång ska vi för första gången någonsin ha "All Inclusive". Har varit emot det tidigare då jag tycker om att gå på olika restauranger men bara för att man har All Inclusive behöver man ju inte äta på hotellområdet varje gång om man inte vill. Ska bli riktigt riktigt skönt! Nu är det "bara" att ordna hundvakt.. Några frivilliga att vara hundvakt för en till tre tollare en veckan i juni?

På lunchen bytte jag ordning på lunch och lunchpromenad. Har tidigare gått först och ätit sedan men insåg när Gunilla ifrågasatte varför jag hade den ordningen att jag kanske skulle byta. Anledningen till att jag gör så är att det var bättre när vi bara hade Neo. Om man åt först och gick med honom sedan så var han så upprörd över att bli lämnad ensam i lägenheten efter promenaden. Om vi istället gick promenaden först och åt sedan så hann Neo lugna ner sig och var lugnt när man lämnade honom. Hmm det där har levt kvar som världens självklarhet i snart 11 år. Hur som helst så bytte jag altså ordning idag då vovvarna är väldigt lugna och avslappnade efter promenaden och väldigt upprivna precis när jag kommer hem. Bra, kanske dags att börja använda hjärnan igen... ;)

Hur som helst gjorde Vinna ett litet fynd på gården när vi gått promenaden. Mmm hon är fortfarande bara en bäbis trots allt...


 

Efter jobbet tog jag som vanligt en promenad på golfbanan. Var noggrann och ordentlig som omväxling. Först ordning och reda vid dörren. Humla fick gå ut först, Neo sedan och Vinna sist. Satte sedan alla hundarna vid grinden innan jag gick till bilen. Öppnade första halvan och kallade in Neo. När han var inne kallade jag på Humla och slutligen kallade jag på Vinna. Hon satt snällt och duktigt kvar på gården hela tiden. Duktiga lilla Vinna, bara matte är lugn och harmonisk!

Även på golfbanan körde jag några inkallningar. Vinna får alltid sitta kvar till sist och först fick hon sitta kvar och jag gick och belönade det. Nästa gång vi körde övningen kallade jag in dem allesammans men Vinna sist. Jätteduktig varje gång trots att jag gick längre bort ifrån dem idag. Det är ju kolsvart och jag har pannlampa på och gick väl sådär en 30 meter innan jag kallade in och ändå gick det hur bra som helst. Hon var verkligen jätteduktig!!!

Kvällen spenderades med Ellosbeställning och lite tv. Kvällen avslutades på bästa tänkbara sätt. Tyckte att nått saknades i Vinnas mun. Letade och letade men den gick inte att finna, den första huggtanden är äntligen borta. Får gå igenom nacken på Neo ikväll för det är väl risk att den sitter där...

Inga kommentarer: