onsdag, januari 25, 2012

Vinna och Pixbootsvalparna 5 månader!!!

Tiden går fort och Vinna och hennes syskon fyller idag 5 månader. Så är ser Vinna ut idag!


Tycket hon har blivit stor fort! Hon är trots allt bara fem månader och väger redan 15kg att jämföra med Humla som väger ca 17kg och Neo som väger ca 18 kg. Vinna är en helt annan typ och kommer nog att bli min tyngsta hund däremot är det tveksamt om hon kommer upp till deras resliga 48 respektive 50cm. Vinna är idag ca 42cm hög så vi får väl se hur mycket hon kommer att växa fortsättningsvis.

Tog min halva friskvårdstimma idag och gick en skogspromenad med hundarna på lunchen. När jag kom hem såg jag dock att Vinna haltade. Bara det inte är nått tok nu... Hur som helst verkade hon pigg och glad så jag gick den tilltänkte promenaden i alla fall... Här kommer lite bilder från lunchen!
Humla som snart är riktigt riktigt naken....

Vinna och Humla
Vinna och Neo


Som synes är Vinna rejält mycket grövre än Humla
Vinna
Vinna

 Vinna


Neo hänger inte längre med... Han kommer lunkande 50 meter bakom oss...


Efter jobbet konstaterade jag att Vinna INTE längre var halt så det var uppenbarligen inget allvarligt.

Vi tog det i alla fall lugnt och gick en promenad på stan idag. Tog bara med Humla och Vinna då Neo är rätt rejält halt numera så vi ska prova att vila honom ett tag och se om han återhämtar sig. Han går på kontant smärtlindring (har provat två olika preparat nu) men  varken rimadyl eller Metacam har någon effekt. Hjälper inte vila i kombination med medicin så håller jag tummarna att han inte blir sämre och så får han vara med så länge han fortfarande vill hänga med. Det går tyvärr fort utför nu känns det som... Sommaren brukar dock pigga upp den lilla mannen och simträning brukar göra gått men jag minns vad som hände förra sommaren då jag var ute och rodde och han nästan sjönk så jag har inte några jättestora förhoppningar på att han blir kvar länge... Lilla Neomannen!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jobbigt när de gamla börjar tackla av...man får njuta var dag och vara förberedd så det inte blir alltför jobbigt när dagen kommer. Kändes som Maestro började sacka också när jag cyklade min 1,2 milare...men...jag köpte vitamineral man (hi, hi...dags att kallas man när man är elva) och askorbinsyra och nu är han pigg som en mört igen :O)

Kram

Catta