fredag, maj 04, 2012

Dags att köra igång Vinna

Idag efter jobbet åkte jag ner till Uppsala för att gå kurs hos Sanna. Har ju inte satt igång nån träning av Vinna än och kände att jag ville få hjälp med vilken nivå vi ska lägga träningen. Man glömmer ju när det är 6-7 år sedan man hade en valp. Sanna är alltid pedagogisk och bra och vi gick rakt på sak.

Började med att gå ut och lägga ut en dummy i en liten skogsdunge. Gick sedan tillbaka och skickade hunden för att se hur den jobbade och apporterade. Både jag och Sussie har unga hundar, Vinna 8 månader och Sussies hund är 10 månader. Ganska olika både i utseende och arbete men duktiga båda två tyckte jag. Båda fick jobba ett tag innan de hittade. Vinna kom till sist tillbaka till mig och så jag gick ut igen och tog på dummysen och skickade på nytt och denna gång fick hon den i näsan och kom in med den till mig.

Efter det blev det dirrigeringsträning med och utan störning och sedan markering med arbete bakåt. Jag har en mycket lugn och tyst hund visade det sig. I alla fall än så länge då hon ju faktiskt inte har några förväntningar. Förväntningarna kommer såklart att gå upp om jag nu börjar träna så jag kommer att skynda långsamt. Nöjd dock med hennes stadga, hennes avlämningar och att hon är tyst, det ska vi se till att förvalta väl!

Ska börja träna dirigeringar och fotgående inledningsvis och med det kommer såklart även stadga och avlämningar.

Var såå trött och hungrig när jag började rulla hemmåt. Klockan hade hunnit bli 21:30 innan jag åkte och jag hade ju inte ätit nån middag. Kände inte för att åka söderut till Max utan bet ihop och körde norrut och stannade sedan till på Max i Gävle klockan 22:45 och fick i mig mat. Då piggade jag på mig så att resan hemmåt gick bra. Stupade isäng strax efter midnatt.

Inga kommentarer: