onsdag, maj 09, 2012

Fågelskådning 2012

Hundarna verkar tack och lov att må bra. Båda har sovit lugnt i natt och ingen av dem verkar påverkade. Om det beror på behandlingen eller att de inte fick i sig så mycket lösningsmedel vet vi inte och i ärlighetens namn så spelar det ju ingen roll. Huvudsaken är att de mår bra. Händelsen är polisanmäld men har redan fått meddelande att de inte kommer att åka ut på platsen och bevissäkra något så då ska jag se till att kommunen städar upp så snart som möjligt så att inte fler drabbas.

Jobbet idag bestod i sin helhet av möten möten och åter möten. Efter jobbet genomförde kontoret vår årliga fågelskådning. I år var vi ute i Fläcka och Våtnäs. Ovanligt få platser och ovanligt få fåglar men samtidig ovanligt många deltagare så det blev en trevlig tillställning i alla fall. Här kommer lite bilder från kvällen.





Havsörnen satt där vi skulle fika. Hann dock bara få en avlägsen bild av den.

Syskonen Engla och Alva mmyser under fikat.
Lisa och Maggan framfr en GIGANTISK sten

Fyren i Våtnäs

Som sagt ovanligt få fåglar kryssade i år. Om det beror på att vi var många, att det blåste eller att vi var ute några veckor senare än vanligt vet jag inte men följande arter såg/hörde vi i alla fall:

Knölsvan, Grågås med ungar, Kanadagås, Vigg, Ejder, Knipa, Storskrak, Storlom, Skäggdopping, gråhäger, brun kärrhök, ormvråk, Morkulla, Gluttsnäppa, Dvärgmås, Fiskmås, Silltrut, Gråtrut, havstrut och fisktärna.

Lappuggla, Gröngöling, Ladusvala, Gärdsmyg, Björktrast, grönsångare, lövsångare, svart-vit flugsnappare, stjärtmes, talltita, blåmes, talgoxe, kaja, kråka, bofink, grönsiska och gulsparv.

Storskarv, kricka, trana, silvertärna, svärta, småskrake, järpe, rödhake, järnsparv, grönfink, sävsparv, skrattmås, taltrast, rödvingetrast, koltrast, ringduva, sädesärla

Totalt blev det 55 arter i år altså

Hemma var jag första vid 22-tiden å då väntade sängen efter lite tv-tittande...

Inga kommentarer: