torsdag, maj 10, 2012

Skottskojpromenad

Det ni... Det var en ny rubrik!

Idag efter jobbet gick jag och Gunilla upp i skogen för att låta hundarna springa av sig och busa lite. Tog tillfället i akt att ta med startpistolen för att träningsskjuta lite med Vinna. Vi hade bara gått 50 meter från bilen, Maggie och Vinna busade som värst när jag sköt det första skotte. Vinnas svans blev låg och hon avbröt leken men sprang mot oss (och skottet). Maggie ville fortsätta busa så Vinna hade inget alternativ än att busa vidare. Bra, släppte skottet tämligen direkt.

Gick ytterligare några hundra meter innan skott nr 2 sköts. Ungefär samma reaktion men nu tittade hon bara mot oss och fortsatt sedan sitt bus.

Trötta av bus sprang de lite senare på promenade till en stor vattenpöl för att svalka sig. När de dryckit så började Maggie och Vinna att husa i vattnet och så sköt jag tredje skottet. En koll på oss men ingen sänkt svans. Leken fortsatte och jag sköt igen men då kollade hon inte mot oss heller. Sköt ytterligare två skott innan vi var tillbaka vid bilen så det blev totalt 6 skott å nu är träningen igång även om jag kommer att ligga lite lågt ett par veckor. Ska inte hasta iväg, det är mycket annats som jag också vill träna. Känner mig mera hopfull efter dagen skottreaktion även om jag inser att vi har en bit kvar till att inte reagera överhuvudtaget.

Var såå trött idag men lagade god mat när jag kom hem och unnade mig dessutom ett glas vin. När Henke kom hem från arbetsdagen i hamnen så beställde vi lite badkläder och en ny köksmatta till köket från Ellos och sedan somnade jag redan vid 21-tiden.

Henke väckte mig vid 23 då det var dags att gå och lägga sig på "riktigt" och då somnade jag omedelbart igen.

Inga kommentarer: