söndag, maj 06, 2012

Nordiska tollarna och Anita dag 2

Kommer att göra om bilderna med rätt text så om ni vill låna bilder vänta tills jag ändrat.

Med Johanna i huset och jag som sov på soffan i vardagsrummet så blev det ett uppvaknande redan klockan 06:00. Lyckade tvinga mig kvar fram till klockan strax före sju då jag var ut med hundarna en sväng innan frukost. När frikosten var intagen, väskorna packade och hundarna rastade så inledde vi dagen med tolling nere vid stranden för de som ville. Själv stod jag över det momentet och lägger energin på retrieverarbetet i stället.

Roligt i alla fall att se de olika hundarna sätt att tolla och jätteskoj att det kom två kanadagäss som blev så intresserade.
Marie, Johanna och Crille








Rasa
Rasa


När alla som ville hade fått tolla två vänder så gick vi vidare bort till åkern/skogen. Humla och Tico fick gå i par och träna trippelmarkeringar med skott och vilt. Skoj, äntligen sa Humla och var riktigt riktigt duktig!

Tico

Tica

Tico

Humla

Humla


Humla



Humla

Humla

Tico


Humla på väg ut...

Humla på väg in...

Humla

Humla
Vinna var helt lugn i bilen så skotten så länge hon sitter i bilen är i alla fall inget problem. Tror som sagt inte att jag ska dra några långtgående slutsatser eller måla F-n på väggen utan testa lugnt och stilla fler gånger när vi är på känd mark med hundar hon känner som är skottfasta.

Dagen började med riktigt riktigt fint väder men på eftermiddagen slog det om och det kom en rejäl hagelskur strax innan dagen var slut. Här kommer mycket fina bilder på alla deltagande ekipage.

Virpi

Virpi




Virpi

Virpi

Virpi

Crille

Crille

Anita ber Crille om ursäkt

Rasa

Rasa

Rasa


Rasa


Vinna fick komma ut och visa upp sig för Anita. Ville att hon skulle ge tips om Vinna och vilt. Vinna visade dock upp en alldeles utmärkt apportering och skakade inte kråkan nått. Bara att sakta forma denna lilla tös efter bästa förmåga så blir det nog bra.

Vinna

Vinna

Vinna

Vinna

Vinna

Vinna

Klockan 17, efter att ha sammanfattat dagen och gått igenom på vad var och en ska träna vidare med så skildes vi för denna gång. Vissa av oss kommer förmodligen att träffas igen redan i Augusti men alla kommer i alla fall att träffas igen i juni 2013 då vi bokat nästa träff hemma hos Crille.
Var sååå trött att jag knappt trodde att jag skulle orka hem. Henke hade förberett för att grilla så vi käkade direkt efter att jag packat upp. Satte mig sedan med bilderna från helgen och blev sittande till 23:30, så var det ju inte riktigt tänkt.

Inga kommentarer: