söndag, maj 13, 2012

Oj vilken söndag det blev

En lugn och skön helg skulle detta bli och det har det för all del varit men det har definitivt inte varit vila för hundarna.

Vaknade klockan 08:30 och tog det lugnt med nyhetsmorgon och sedan frukost. När morgonproceduren var klar åkte Henke ner till båten och jag och hundarna åkte upp i skogen. Neo fick börja att gå Vinnas viltspår sedan igår. Trodde att det skulle bli svårt eftersom det inte gick perfekt för Vinna igår då det blåste så mycket. När Neo gick nu så var det tog inte så blåsigt och hann gick som en lite gud. Han var jätteduktig och spårade i ett tempo som var helt perfekt. Strulade dock på precis samma ställe Vinna igår men löste det till sist. Konstigt att det ska strula på en raksträcka.

Eftersom tiden fanns så lät jag Även Humla spåra samma spår. Nog för att det såklart blev lättare för henne men hon spårade faktiskt ännu bättre än Neo men det strulade för henne på samma plats så det måste vara nått. Kan det vara så att det går mycket vilt på den platsen de gick av. Även Humla löste det hela själv.

Direkt efter detta åkte jag till SSRK-båten för att träna med Helena och Zandra. Tyvärr meddelade Zandra återbud och Helena var lite sen så jag hann gå en promenad med Vinna under tiden. När Helena kom så la vi upp träningen och sedan la vi ut ett sök.  Efter det så satte vi oss och drack kaffe och snackade ett tag.

Söket bestod bara av 6 dummysar men var förvånansvärt svårt. Etta tog in 3 sedan fick Humla gå på de sista och de fick hon verkligen jobba för dem. Hon tog in två men den sista fick vara...





Efter det så gick jag ut i tät skog, sköt ett skott och kastade en dummy som Etta skulle ta. Himla rolig övning det där. Helena körde Etta två gånger på samma plats medans Humla fick samma övning men på två olika platser. Funkade fint!





När vi tränat klart åkte jag tillbaka till platsen där vi spårade från början. Konstaterade att jag tappat ett koppel, mitt finaste så det var bara att ge sig ut i skogen och leta. Hann gå två rundor innan jag äntligen hittade det. Hundarna fick vara med så de fick verkligen rejält med aktivitet idag även om Vinna bara fått vara med hela dagen idag.

När jag kom hem efter nästan 5 timmar så var jag rätt trött så jag (och hundarna) somnade och sov ett par timmar.

Till middag köpte vi Kinamat och nu är det bara att konstatera att min lediga helg är över. Nu väntar en kortvecka på jobbet, härligt!

Inga kommentarer: