tisdag, maj 29, 2012

Medlemsträff och ugglerapport

Ugglan från gårdagens inlägg piggade på sig i sin låda och efter mätning, vägning och ringmärkning så fick den flyga ut i skogen igen. Slutet gott, allting gott!!!

Idag efter jobbet hade vi anordnad en SSRK-medlemsträff på brukshundklubben. Jag hade handlat korv, grillar och fika och Josefin och Ingela hade fixat lite roliga övningar. Övningarna var perfekta för alla besökare för alla kunde göra dem oavsett hunden ålder, kunnande, stressnivå osv osv. Alla övningarna byggde på att se hur hunden aggerade vid lite olika besvärligheter. Övningarna krävde heller inga "funktionärer" så det blev jättebra! Tack Ingela och Josse för himla bra övningar!!!

Exempel på övningar:
- Kanelbullen med kompostgaller. En dummy kastades längst in och hunden skulle komma på hur den kom in till mitten (och ut därifrån...)
- Kompostruta där en sida var upphöjd så hunden kunde huka sig in och hämta det föremål som låg i "rutan".
- Fil där man kastade in en boll under och sedan fick hunden jobba för att få fram bollen.
-  Tre upp och ner vända hinkar där det låg en duva under den ena...

Blev en trevlig kväll med riktigt bra med folk, runt 20-25 personer.

Fixade också så att Henry kommer att slipa och vaxa golvet i vardagsrummet medan vi är borta så vi får se till att tömma vardagsrummet på möbler innan dess. Perfekt att det kunde ordnas när vi ändå är borta, kunde inte bli bättre!!!

Inga kommentarer: