måndag, maj 28, 2012

Lappuggla på nära håll

Värmen försvann i ett nafs men det var ju skönt att man fick avnjuta den i helgen när man var ledig. Idag var man tillbaka på jobbet igen. Känns som om jag håller på att varva ner inför semestern, städar undan ärenden, avslutar ärende osv. Efter lunchen kraschade Miljöreda och då var det lägligt att jag fick frågan att följa med Mats på ett ärende där man hittat en stor fågel i en buske mitt i ett lägenhetsområde och utanför ett äldreboende.

Å titta vad vi hittade! En lappuggla som satt och tryckte.




Verkade ganska pigg och Mats kunde inte känna några uppenbara skador och den såg heller inte utmärglad ut. Vi åkte och försökte släppa den i skogen men det ville/klarade inte av att flyga så istället placerade vi den i en kartong och lät den vila. Får höra i morgon om den piggade på sig eller ej. Första gången jag klappat en lappuggla och första gången en lappuggla har åkt i min bil ;-)

Efter jobbet åkte jag och shoppade lite grejer inför morgondagens medlemsträff för SSRK hälsingland och köpte dessutom några säckar hundmat.

När jag kom hem åkte jag upp i skogen och blodade ett spår till Gunilla och Maggie och sedan gick jag en promenad med hundarna innan jag åkte hem för att äta middag. Blev det som vi egentligen skulle ha ätit igår. Grillad kycklingfilé och coleslawsallad.

Klockan 20 var det dags för Gunilla och Maggie att gå spåret. Det var rejält snårigt med massor med tätningar och snår. Besvärligt då Maggie vill gå lite snabbt och slår en del i spåret. Vi konstaterar i alla fall att ska man klara av att ta sig fram i ett sådant här spår så går det inte med en snabb hund, den måste helt enkelt gå långsamt om man ska hinna gå över/under alla hinder och parera för alla kvistar och grenar.

Inga kommentarer: