lördag, maj 05, 2012

Nordiska tollargänget och Anita

Kommer att göra om bilderna med rätt text så om ni vill låna bilder vänta tills jag ändrat.


Dagen började klockan 07:00. Upp och äta frukost och sedan iväg på Nordiska tollarträffen i Vigge ”Chrilles place”. Blev först lättade när det fortfarande när jag kom upp till Hassela inte var barmark men glädjen blev kort efter det. När det blev grusväg så var det helt plötsligt över 1 dm snö och bara en bil som kört före mig på vägen. Hmmm kändes inte bra att vara mitt ute i skogen på en smal grusväg med sommardäck och 1 dm snö. Konstaterade att jag hade 2 mil kvar. Shit shit shit!!!  Försökte hålla jämna hastighet för jag ville verkligen inte stanna för så skulle jag nog sitta fast. Ville heller inte behöva gasa för då skulle det bara slira samtidigt som man ju inte vill riskera att glida av vägen för att bromsa skulle nog inte hjälpa så mycket. Usch, onödigt spännande men det gick bra.
Efter lite kaffe och prat satte vi så igång. Inledde gemensamt men sedan var tanken att vi skulle träna en och en hund. Vädret var något bättre i Vigge för här låg det i alla fall inge snö på backen och snöfallet övergick dessutom till regn så det var inte såå kallt heller.

Började som vanligt med lite ordning och reda men där hundarna även fick hämta en markering. Efter detta drog vi igång med Johanna och Virpi. Jag passade då på att ta ut Humla och Vinna på en promenad eftersom det skulle skjutas. Var uppe på vägen när det smällde och Vinna tyckte inte att det var så skojigt. Inte så att hon blev helt blockerad men låg svans och ville gärna tillbaka mot bilen eller skottet jag vet inte vilket eftersom det var åt samma håll. Hon blev inte blockerad men låg så jag promenerade lite till. Gjorde lite godissök och sedan när jag kom tillbaka vid gården så körde jag inkallning med både Humla och Vinna. Kunde ha henne lös utan att hon drog från platsen men berörd var hon. Resten av dagen fick hon sitta i bilen och jag kollade till henne mellan varven och då var hon inte nåå påverkad. Får se om det bara var ett främmande ljud, hon var ibland känslig mot det ute på gården när hon var liten men det bryr hon sig inte om längre så jag ska inte göra någon stor affär av det hela men vara uppmärksam och ganska snart börja ha med startpistolen på promenaderna så att hon vänjer sig med smällarna.

Hur som helst så körde fokuserade vi på Humlas träning på dirigeringar genom snårig terräng samt dubbelmarkeringar. Snårig terräng är en öm fot för Humla så vi måste nöta på detta MYCKET. Dubbelmarkeringar har hon helt plötsligt blivit osäker på. Tror att hon tappat tilltron till sig själv och att vi ska backa lite. Hon var inte urkass men inte så säker som hon brukar vara så vi fokuserar ytterligare på det i morgon när vi ska köra vilt.

Alla hundarna fick sig en genomkörare och vi har verkligen duktiga hundar. Ett härligt gäng där allt känns lugnt, kontrollerat och tyst. Heja tollarna!!! Träningen pågick till klockan 18 och då gick jag och blodade ett spår till Vinna innan jag tog ut henne så att hon fick busa med halvsystern Virpi. Inga tecken på påverkan nu utan samma glada lilla Vinna med ”krullsvans” ;)



Crille


Rasa


Tico

Tico

Tico

Spåret som jag gick sedan gick bra. Hon går ibland av lite men är aldrig längre än 2 meter från spårkärnan. Det första bloduppehållet klarade hon bra också så nu ska vi se till att bloda ett långt spår och lägga till lite spetsvinklar också hade jag tänkt. Det får bli någon dag i veckan…

Kvällen förflöt vid middagsbordet med hundsnack men mycket annat också. Två utav dagens nya utryck som vi ska fokusera på i vår träning är Terapeutiskt fotgående och Marie ska sluta vara personlig assisten till Crille.


Vid midnatt kröp vi i säng för att ladda batterierna inför en nya lång träningsdag i morgon.

Inga kommentarer: