torsdag, maj 31, 2012

Sannaträning 2 och Grattis Danne!!!

Idag var det en riktig avtackardag. Först på förmiddan avtackades Sten, vice ekonomichef i kommunen som nu går i pension och sedan på eftermiddag var vi på tekniska och avtackade Nils-Ola som varit renhållningschef senaste 14 åren men som tidigare jobbat 21 år på miljökontoret.

När vi satt på Tekniska och åt tårta kom Danne förbi som klarade körkortet idag. Grattis Danne, kan man räkna med att man har privatchaufför på helgerna hädan efter?

Direkt efter tårtkalaset åkte jag ner till Uppsala för andra träningen hos Sanna. Hade inga höga förväntningar efter tisdagens medlemsträff då hon blev såå stressad. Vi började med att prata igenom vad vi gjort sedan sist och värmde sedan upp med lite dirrigeringar till godisskålar. Gick bra men lite okoncentrerat mellan varven.

Vi gick sedan ut till svårare terräng där Sanna förberett godisskålar på olika stället. Ställde upp och riktade in och skickade sedan. Första skicket var kort och jag var slarvig så det fick vi göra om men sen gick det väldigt väldigt bra. Det enda problemet var egentligen vid mina fötter. Hon studsar upp när jag flyttar tillbaka mitt ben (precis som Humla gör ibland). Annars var hon väldigt väldigt duktig och klarade dirrigeringar mycket mycket längre än vi någonsin provat. Tror den längsta säkert var runt 50 meter å då hade hon altså inte sett att någon preparera den platsen och dessutom genom högt gräs med små (pyttesmå) terrängskiften. Dock användes stora vita skålar som syntes väl.

Körde också lite externbelöning för att få fram bättre fotposition så det ska vi träna vidare på.

Efter detta ställde vi upp för att göra en minnesmarkering. Sanna kastade en markering, även den säkert 50 meter. Vände om och skickade sedan på totalt tre linjetag till olika skålar. Vändningen gick utan problem, skicken till skålarna gick utan problem och sen spikar hon markeringen men kollade till Sanna en snabbis på vägen. Helt otroligt duktig enligt min mening!!! Mycket stolt över min lilla tjej.

Avslutade kvällens övningar med att Vinna fick söka en kråka och hämta den. La ner på vägen in men tror att hon stördes lite av Sannas vinkning. Gjorde om övningen efter att Sussie kört Visa och då levererade hon perfekt.

Innan vi åkte hem tittade vi igenom filmen på de övningar som vi hade gjort. Mmm verkar lovande tycker jag. Vi får jobba vidare eller snarare börja jobba lite mera med apportering men parallellt med viltspåret som jag också kommer att jobba vidare med.

Resan hem gick bra men jag var frusen när jag kom hem eftersom jag hade blivit ganska blöt av allt regn. Kom hem 23:30, gav Vinna mat och gick sedan till sängs.

Inga kommentarer: