lördag, augusti 30, 2014

Ett nytt “lys” på lysnatta…..

Frukosten idag blev kesoplättar md vispgrädde och blåbär. Gott och rejält mättande!

Vi hade tidigare bestämt oss för att åka ut med båten och fira lysnatta till havs. Orken tog dock slut efter att ha haft fullt upp den sista tiden och dessutom många upplanerade helger framöver så vi beslutade oss för att stanna hemma. Blev istället diverse fix på gården och i närheten av gården. Den sista av de sex lyktorna vi köpte förra hösten kom på plats. Passar ju bra när det är lysnatt i natt. Jag grävde för elen, Henke kopplade in och sen la vi tillbaka jorden igen.

Henke gick också och röjde stigen bakom huset huset så nu kan man gå den rundan på lunchen. Jag hann med att rensa plattorna på framsidan och sopa altanen på baksidan.

En sväng på Ica blev det innan vi gick ut i skogen och letade kantareller men där gick vi bet. Hittade inte en enda. Som tur är har vi plockat några bakom huset så det kommer att bli en förrätt idag. Är det lysnatt ska man i alla fall fira lite även om man inte får se alla marschaller från havet.

Förrätt: Smörstekta kantareller på kesoplätta. Grattinerad i ugnen med västerbottenost.

Medans vi grillade tog vi en somrig Mojito.. Attans att vi inte hittat denna innan sommaren. Hade ju varit perfekt att ha i båten…..

Vinnafilm

Varmrätt: Helgrillad Rostas och ugnsrostade grönsaker

Efterrätt: Kahluamilkshake

Kvällen i övrigt blev lugn. Inte några nya bra filmer på tvn tyvärr…

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag vet var i Nordenholm det finns kantareller.....öh...fanns.