torsdag, augusti 14, 2014

Hundträning vid kaffebönan

Efter jobbet idag hade jag, Anna och Zandra bestämt oss för att  träna vatten vid Kaffebönan. Åkte hem efter jobbet och käkade middag, gav hundarna middag och gick en liten promenad innan det bar av. Kände mig trött och inte särskilt inspirerad av att träna men det blev bra! Tur att man har seriösa vänner!

Anna och Zandra hade kasta över dummiesar på andra sidan sjön. Eftersom jag vill fokucera på raka och dina igångar så vill jag att Vinna ska ha fått en retning så Anna och Zandra fick börja skicka. Jag kastade sedan över en dummies. Vinna fick gå lite fotgående och sedan ställde jag upp ca 10m från strandkanten och skickade på ett linjetag. Det var en hel fel dun på landtungan, precis intill vattnet. Nån fågel hade häckat där så det var mycket doften och en del dun där som lockade hundarna. Vinna gick över den platsen och hoppade i direkt. Simmade fint över och gick upp på andra sidan. Super! Hon strulade däremot med alla dummiesarna som låg där men jag väljer att ignorera det. Det var inte det vi tränade.

Vi hade två platser på land dit vi kunde skicka på dirigeringar. Vi skickade hundarna till de olika platserna. Jag skickade på båda på land och sedan valde jag att skicka över vattnet igen. Lika fin igång denna gång. Hurra!

Avslutade med en dubbelmarkering på vatten. Inte helt rak igång men fullt godkänd när det står en kastare vid kanten så valde hon att gå i där. Vek bara av ca en meter från rak linje på första skicket. Andra skicket var bra!

10616180_4548235400736_3924981334318696670_n

Humla fick sedan hämta två långa vattendirigeringar som hon inte hade sett läggas ut. Hon gjorde det väldigt fint!

En härlig kväll, perfekt för hundträning!

Inga kommentarer: