lördag, augusti 16, 2014

Utmaning!

Hur kan en så oskyldig uppsyn gömma så många rävar bakom öronen?

DSC_2618 DSC_2620

Nog för att jag kände att jag var trött i går men inte trodde jag att jag var såååå trött!!! Gick och la mig vid 01:30 i går. Somnade och var upp på toa vid 7 men inte vill man ju stiga upp så tidigt när man är ledig. Gick och la mig och somnade om direkt med Vinna som närliggande kompis på kudden. Vaknade till och tittar på klockan och konstaterade att klockan var över 10!! Jösses, så länge har jag ju inte sovit på semestern ens.

Satt vid datorn en stund, läste tidningen, gjorde en smothies till frukost och såg nyhetsmorgon. Innan jag var klädd och klar hade klockan hunnit bli 13 och det var hög tid att gå en sväng med hundarna eftersom jag tänkte åka en sväng på stan.

Gick och shoppade lite fram till klockan 15 och åkte sedan hem och åt en sen lunch.

Efter maten tog jag tjuren vid hornen och bestämde mig för en utmaning. Vinna löpte ju för 2 månader sedan, vid midsommar. Sämsta tänkbara tid att träna vilt men det har varit så varmt tidigare i sommar så jag har inte velat träna alls faktiskt. Hur som helst så bestämde jag mig i går för att utmana öder.

Min plan var som följer. Eftersom det i huvudsak är änderna som hon vill äta upp så skulle jag avvakta till sist med den. Anden jag hade var inte särskilt fräsch så min plan var att låta henne apportera den i vatten om hon skulle apportera den överhuvudtaget. Planen var att börja med kråka. Gick det bra skulle jag fortsätta med kanin. Funkade även kanin skulle jag utmana med duva. Det skulle nog bli svårt med tanka på intresset för Annas duvvingar igår. Hur som så gick det bra så skulle jag även köra en and men i vatten.

Ett väl förberett upplägg och helt inställd på att fåglar skulle ätas. Som sagt, helt fel tid att träna vilt på…

Lugn och med rätt inställning gick vi ut i skogen och följde planen.

1. Kråka funkar utmärkt! Snygga apporteringar!!!

DSC_2622DSC_2623DSC_2624DSC_2627

2. Kanin funkade utmärkt!, snygg dirigering!

DSC_2629DSC_2631DSC_2632DSC_2634

3. Duva! hmmm blev inte mycket kvar av den!

DSC_2637

men….

hon fick apportera anden i vatten! Å det gjorde hon fint även och jag kunde skönja en viss ovilja att lämna av…

DSC_2638DSC_2643DSC_2645

Humla fick också apportera lite. La ut viltet på ett sök som hon fick svepa in! Så enkelt det är med henne!!!

DSC_2649DSC_2650DSC_2657DSC_2660DSC_2664DSC_2665

När träningen var klar gick jag hem med viltet och kameran och sedan bar det av på en joggingrunda igen. Den här gången klarade jag av att springa hel vägen. Ingen toppentid men jag sprang de 3,6km… eller ja jag gick och SMSade så de första 100m gick väldigt långsamt men sen så…

När jag kom hem glömde jag av att göra armhävningarna och sitt-usen till förmån för ett härligt fotbad och fotvård och sen en dusch.

Till middag blev det auberginlasagne och sallad med marinerade champinjoner.

En god Kahlua-milkshake blev det på kvällen.

2014-08-16 23.20.00

Känner mig nöjd med mig själv! Det har varit en bra och skön dag!

Inga kommentarer: