onsdag, oktober 02, 2019

Börjar längta efter glögg

Jobb jobb jobb! Helt hysteriskt mycket på jobbet nu för tiden. Ibland känns det som att jag gör allt på miljökontoret just nu men jag vet att det är fler som känner så så jag är inte ensam om att ha mycket att göra….

Tråkigt väder men jag tog en skogspromenad i ett nytt område idag. Esset är allt annat än bra på att gå i koppel så det är en utmaning att gå promenad. Hur som helst så promenerade jag er till Håstaäng. På täkten där gjorde jag en apporteringsövning med var och en medan den andra fick sitta uppbunden.

Promenerade vidare och då mötte vi en katt vilken Esset hade svårt att släppa. Katten var borta men det skulle nosas och spåras så då gjorde jag en koncentrationsövning i det området. Blev fotgående med Vinna och ståövning med Esset vilket funkade fint och katten glömdes bort.

Gick vidare in i skogen och promenerade efter stigar och det var mycket som skulle undersökas och Esset rörde sig som en pingisboll i kopplet. Stannade och satte mig på en stubbe och där satt jag. Blev nog kvar i alla fall i 5 minuter innan hon slappnade av ordentligt.

Fortsatte vår promenad och hittade en stor rishög. Bestämde mig för att inleda momentet närsök så tjejerna fick göra tre närsök var i högen. Vinna på den nivå hon är och Esset väldigt basic men hon fattade snabbt.

På kvällen blev det spår för tjejerna eftersom de ju gått en hyffsad promenad tidigare på dagen.

Det var så kylslaget ikväll så både jag och Henke var frusna så nu blir det brasa var och varannan kväll. Bara en värmande got kopp glögg som saknas…

Inga kommentarer: