lördag, oktober 26, 2019

Vägen redo för snö…

Nästan ingen sömn men det såg ut att bli en fin dag och då ska man ta reda på det! Först lite lugn och ro med kaffe och skorpa framför tvn. Det är liksom ett tecken på att man är ledig och kan koppla av.

Vi gick sedan ut på gården och Henke började tömma poolen medan jag gick iväg och la ett blodspår till Esset och ett bruksspår till Vinna. Vinna har inte gått nått spår med blod tidigare så det här skulle bli intressant.

Spåren fick ligga till sig ordentligt. Medan poolen fylldes igen så tog vi 4 hjulingen och hundarna och placerade ut plogkäppar längst vägen på vår del av byavägen. När vagnen var tom kunde jag och tjejerna åka med i kärran.

När det var gjort så hade spåren legat till sig i 3 timmar. Essets spår var kort, bara ca 100 meter men hon är den första hunden som inte varit ett dugg fundersam över vad hon skulle göra. Å andra sidan är hon min första hund som jag spårat med så tidigt. Jag började ju gå bruksspår med henne redan när hon var 3,5 månad.

Vinnas spår gick också bra och hon blev väldigt glad när hon hittade klöven. Jag kastade ut den efter att Esset kommit in med den från sitt spår då jag vet att Vinna älskar klövarna.
När detta var gjort så tog vi med hundarna och gick ut i skogen för att hämta lite mossa tills kransbindningen senare i november.

Eftersom vi varit ute hela dagen från kl,. 10-17 och dessutom hållit på med vatten en del så var vi frusna när vi kom in. En brasa, varm glögg och att slumra under en filt är rätta medicinen för den “åkomman”.

Inga kommentarer: