lördag, oktober 05, 2019

En heldag ute i naturen

Vaknade som vanligt tidigt. Esset började skälla när hon hörde att det var någon utanför husvagnen å sen gick det ju inte att somna om.
 

Jag rastade Esset en snabbis sen blev det frukost då både Johan och Henke ville börja fiska tidigt. Efter frukost passade jag på att gå en runda med tjejerna runt tjärnen tillsammans med Johanna och Joella och sen blev det kaffe och fika i vindskyddet. En fin morgon om än lite kall men där solen värmde och eftersom vi var uppe tidigt så såg vi dimman lätta över sjön när solen värmde.










Redan vid fikat hade både Johan och Henke fått varsin Regnbåge.

Vi spenderade hela förmiddagen nere vid sjön och när det blev dags för lunch så gick vi in och käkade i husvagnen. Passande nog så hade vi planerat för Gulaschsoppa och ostsmörgås vilket inte kunde vara ett bättre val. Så skönt med varm soppa den här tiden på året.

Efter lunch gick jag ut två spår till tjejerna innan vi åter igen slog oss ner i vindskyddet där Johan och Henke fiskade. När vi åter blev lite frusna värmde vi blåbärssoppa som vi gjorde en Mora Nisse av. Eller Åsa Nisse som vi numera kallar den. Det är likör 43, barm blåbärssoppa och vispgrädde. Mumsigt ser ni!!!


Precis innan hundarna ska gå sina spår ser jag hur en joggare med ryggsäck kommer springande rakt igenom båda spåren. Var kom han ifrån??? Vi är mitt ute i skogen och visserligen går det en skoterled i området men där finns ju inga hus eller stugor. Jaja… bra att veta innan man går.

Esset spårade väldigt fint trots att liggtiden blev över en timma. Det var bara de sista 20 metrarna som hon tappade spåret. Då hade jag gått parallellt med skoterleder och det var ju efter den som personen i fråga sprang så hon hamnade ett par meter på sidan om och missade därför spårslutet men vi gick tillbaka och gjorde om så att det skulle bli ett bra avslut.

Vinna däremot spårade klockrent idag. Spikade vinklarna och jag märkte inte att hon påverkades  av joggaren över huvudtaget.

Vid 18-tiden tände vi grillen och sedan åt vi inne hos Johan och Johanna. Det blev en tidig kväll. Redan vid 20:30 gick vi över till vår husvagn. Spelade lite Yatzy och gick sedan och la oss redan strax efter 22 efter en kort rastning av tjejerna som var märkbart nöjda med dagen

Inga kommentarer: