måndag, oktober 14, 2019

Ida och Flamma

I helgen har inte bara Esset varit i farten utan Ida och Flamma medverkade även i år i Svenska RäddningshundförarFörening (SRhF) årliga lagtävling som i år genomfördes i Skåne.

I fjol var de med för första gången och då gick det så bra att de kom 2a trots ett helt orutinerat lag. Delar av laget hade i år bytts ut men likväl presterade de lika bra och slutade även i år på en hedrande 2a plats.

Ida skrev: Flamma var helt underbar och fantastisk! Hade super duktiga lagkamrater samt hundar som imponerade som vanligt. Flamma visade tydligt att detta är vad hon har talang för. Konstiga miljöer och situationer där hon ändå presterar när de behövs!





Jag är superstolt över Ida och Flamma. Räddning känns som en aktivitet som verkligen ställer krav på hundens mentalitet och driv och dessutom på samarbetet mellan hund och förare. Stort grattis Ida!
Själv jobbade jag på som vanligt. På förmiddagen var jag iväg en sväng till veterinären med Vinna och passade då också på att köpa mat till Esset och väga dem bägge två.

På lunchen var jag på klubben och tränade. Idag fokuserade jag på ställandet hos Esset. Både stå som på utställning men också ställande under gång med extern belöning bakom.

Vinna fick köra kon och där är väl problemet att hon inte fokuserar på konen utan mig så hon kan springa ut, springa ner konen och komma tillbaka. Måste få henne att fatta sambandet mellan den runda hon ska göra och konen som står helt öppet på gräsmatta.

Andra svängen blev det läggande under gång för Esset och stabilitet i stå för Vinna. Duktiga tjejer idag!

Efter jobbet gick jag och Henke och letade en skrotbil i skogarna i området. Esset är hemsk i kopplet när man går i skogen så jag fick bli riktigt bestämd på henne och avslutet på promenaden, då var hon en fröjd och gick väldigt fint. Hon blir hyperstressig och reagerar på varenda prassel, doft, rörelse osv så hon flänger fram och tillbaka som ett popcorn i en het panna.

Skrot bilen hittade vi och även lite annat skrot. Man blir verkligen trött över hur folk orkar engagera sig för att bli av med sitt skrot/ sina skrotbilar. Hade ju varit så enkelt att åka till tippen/skroten.


Till middag blev det först glögg och pepparkaka och sedan kantarellsoppa och ostmacka.

På kvällen satt jag och redigerade bilder på datorn men det blev också lite träning med tjejerna i hallen. Fotgående i fokus ikväll. Framförallt bakdelskontroll

Inga kommentarer: