tisdag, oktober 08, 2019

Mötesdag och jaktövningar

Ibland är möten stressande men ibland känns det som att det kan vara skönt att ha ett möte där man själv inte står i fokus och som är inplanerat sedan tidigare för det ger en liten tid för återhämtning. Idag var det personalmöte hela förmiddagen. Ett ovanligt långt möte men mycket som behövde tas upp.

På lunchen åkte jag som vanligt till klubben. Efter en rastningspromenad så bestämde jag mig för att fokusera lite på jaktbiten som jag känner blivit lite åsidosatt.

Började med dirigering. För Vinnas del ganska långa skick. Rakt eller rakt, stopp och höger/vänster. Hon var kanon!

Esset fick en nybörjarövning där jag använde en stor skål. Skickade henne på UT till skålen som stod på samma plats hela tiden men där jag skickade från olika håll.

Vinna fick sedan en dirigeringsövning på linje där det blev raka skick, stopp och sedan UT igen. Ett fadäs men i övrigt klockren.

Esset fick sedan köra skick till dummiesar och när hon kom tillbaka till mig blev belöningen att ta en godis från skålen. Riktigt riktigt fokucerad och duktig.

Avslutade träningen med lite pipövningar i form av stoppsignal vid sidan.

Efter jobbet blev det även idag en promenad genom byn. Dock inge spring på täkten eftersom det var 4 rådjur som roade sig där idag.

Brasa och sova i soffan blev även kvällens aktivitet och efter den här dagen var även hundarna trötta och nöjda.

Inga kommentarer: