söndag, oktober 13, 2019

En fantastisk höstdag

Esset väcker oss som vanligt tidigt så även fast det är helg så är vi uppe kl.7 även om jag och Vinna slappade en stund till i sängen.

Äntligen blev det en kaffe med skorpa frukost. Min och Vinnas lilla mysstund på helgen, en ritual som nu även Esset är introducerad i. Efter lite slapp framför morgon-tv och sedan frukost så gick jag ut med tjejerna i det fina vädret medan Henke började röja i förrådet för att om möjligt få in husvagnen för säsongen.

Blev en promenad med först fotografering och sen apportering. Här kommer finbilder på tjejerna
















Vi avslutade promenaden med ett sök som jag la ut innan vi fick ner till vattnet. Vinna var klockren och hämtade in alla sex i ett nafs. Esset fick ett sök med tre dummiesar men hon tappar koncentrationen efter två tycker jag. När hon inte hittade den tredje så skickade jag Vinna men även hon hade svårt att hitta den så jag undrar om det hamnat i någon grop eller nått. Som väl var så hittade hon i alla fall de till sist.







La ut den på nytt för att Esset skulle få ett bra avslut men då drog hon iväg på annat. Då Gick jag ut när hon såg men även nu så missade hon/struntade hon i den så då sa jag faktiskt till så att den kom in. Vi avslutade med två  linjetag för att få ett bra avslut på träningen.

När jag kom hem fick hundarna vara ute på gården medan Henke tvättade husvagnen och jag åkte iväg med återvinningen, handlade blommor till utekrukorna samt mat på Ica.

När jag kom hem lastade jag ur allt, ställde in olivträden i förrådet och packade upp samt rensade lite ogräs på plattorna framför bron. Förberedde också för plantering men sen var vi så hungriga att det blev lunch. Henke var frusen efter husvagnstvätten så vi tog en liten vila i soffan.

På eftermiddagen/kvällen tog jag med tjejerna på en löprunda, Essets första. Hade nog kunnat sätta ett nytt personligt rekord och jag följd i hennes tempo men jag är lite förkyld och Vinna är lite seg å dessutom tycker jag inte Esset ska behöva springa järnet med tanke på att hon fortfarande är så ung. Det känns lite sådär att ta henne på en runda överhuvudtaget men hon har så mycket energi att hon behöver få springa av sig och hon är väl yvig att ha lös, särskilt nu när det är älgjakt.

När vi kom tillbaka så stannade vi ute på gården och jag planterande växterna i utekrukorna medan Henke klippte för sista gången för i år.

Avslutade arbetsdagen med att dra in husvagnen för vintern. Nu ska den bara dammsugas också så är den helt vinterbonad för i år.

Middagen intogs sent idag men först tog jag en värmande dusch. Vi gjorde en kantarellsoppa som vi åt till förrätt sen åt vi pytt i panna som vi haft i frysen och ville bli av med.Gott med varm soppa så här på hösten!

Kan meddela att både vi och hundarna var rejält trötta efter dagen.


Lite glögg och pepparkaka och Lejonkungen blev kvällsunderhållningen för oss när hundarna som njöt hela kvällen

Inga kommentarer: