lördag, oktober 12, 2019

Esset BIR valp

Idag blev det en tidig morgon. Esset skulle ställas ut på Västernorrlands Kennelklubbs stora “Mittnorden utställning” i Sundsvall. Hon skulle dessutom in som nummer 1 i ringen där bedömningen startade klockan 09:00. Vi steg upp redan 06:30, duschade, käkade frukost, rastade tjejerna och åkte sedan mot Sundsvall i det gråa och regniga vädret.

Lång kö i insläppen och hyperglad liten Esset. Pust! Jag som är van att mina hundar bara står bredvid mig blev helt skakig av att vara utställningen.

Lika glad vad hon i ringen och när domaren ville kolla på hennes tänder så tror jag att Esset trodde att det var hon som skulle kolla domarens tänder. Tur att det inte var en domare som skulle ha hundar med perfekt beteende redan i valpklass. Esset fick en fantastisk kritik, fick Hp och blev BIR valp.

Såg alla tollare och åkte sedan till Birsta. Tänkte titta på husvagnsfirmorna där men den ena hade lördagsstängt och den andra hade stängt pga inventering så det blev inget med den saken.

En tur på Ikea blev det däremot. Började med brunch och shoppade sedan lite lampor mm innan vi gick en tur på Birsta City där det blev en ny tröja men inget annat. Avslutade på Stadium outlet, Laget 157 och skopunkten men inte heller här blev det några inköp.

Eftersom finalen skulle gå lagom tills vi passerade Nordichallen så svängde vi in och precis när vi passerat entrén så ropade de in valparna till ringen. Den här gången stod Esset jättefint och sprang som värsta utställningshunden. Men vad hjälper det när domaren vill ha små fluffiga hundar så vi kunde åka hem efter 10 minuter vilket kändes helt ok!

 

 
När vi kom hem blev det en promenad genom byn och sedan lite glögg och pepparkakor innan vi grillade och åt lite god mat vilket även hundarna fick eller vad sägs om Sparris, parmaskinka och älg till middag?

Trotsade förkylningen och tog ett varmt bad innan vi alla somnade i soffan framför tvn.

Inga kommentarer: