fredag, mars 07, 2008

Avresa och ankomst

Japp så var det dags... Dags att se om maien stämde och Henke faktiskt vunnit en resa för två till London... Efter att ha duschat och gått med hundarna så kom vi iväg klockan 07:00 och var då framme på Benstockens långtidsparkering klockan 09:30. De skjutsade in oss till Arlanda och vi checkade in i automaten och vips! Japp biljetter i vårt namn poppade ut så nu bar det av.

Tog en fika medans vi väntade. Å vilka priser!!! Varsin liten wrap och varsin kaffe samt en jäger till Henke. Skulle väl kosta 150 kronor på vilket vanligt kaffe som helst men på Arlanda kostade det de duppbla, svd 300kr!!! Snacka om dyrt fika!

Flygresan gick bra och öronen värkte bara lite vid landning men inget man inte kunde överleva... Sen måste jag bara påpeka att maten på British Aireways var under all kritik. Varsin torr macka...! Tur att man får "gratis" alkohol till för med lite vin så kunde man ju stå ut :D

När vi landat och tagit oss igenom hela byggnaden till utgången möte vi at en karl i långrock med en H & C Molin skylt. Han tar oss till en flådig merscha som skulle ta oss in til London och hotell Hilton Tower Bridge. Tog drygt en timme då vi måste passera hela stan.

På hotellet tog en kvinna emot oss och meddelade att hotellet var betalt liksom frukost. Extragrejer fick vi dock stå för själva.

Hotellrummet

Badrummet

Efter att vi kollat in rummet och packat upp tog vi en runda i närområdet. Hotellet låg alldeles vid Themsen men på andra sidan från stan sett så det var ett lugnt område. Vi blev hungriga så vi gick in på en pub och tog varsin öl och lite bartugg innan vi gick vidare.

Tower-Bridge

Galleria i närområdet

Vi noterade att det var så mycket yngre människor i London. Vi såg under 20 minuters tid inte en enda människa under 40 år som passerade ute på gatan eller kom in på puben. Konstigt!?

Efter en kort promenad hem till hotellet blev vi lite frusna så vi beställde varsin Irish Coffe i hotellbaren innan vi gick upp på rummet.

Tog det lite lugnt ett tag och gjorde oss sedan i ordning för att gå ner och käka middag. Det blev lite ändring på den fronten då det blev så att vi åt på hotellet. De hade en gedigen buffe uppdukad med förrätter, varmrätter och efterrätter. Tyvärr var det väl ingen höjdare men jag känner ändå ingen smak så för min del spelade det ingen roll... Å det var inte dåligt så det gick väl ann... Det är bara det att det är ju såå dyrt så man vill gärna få lite extra för pengarna och jag trodde att Hilton skulle ha bättre mat....

Henke vid middagen på hotellet

Tiramisu

Efter maten gick vi ut på stan och in på en pub istället där stannade en stund innan vi gick hem till hotellet igen. Klockan var nu strax efter 23 (i sverige 00:00) och vi hade ju varit vaken sedan 05:30 och skulle upp 06:30 i morgon så vi rundade av dagen,

Inga kommentarer: