torsdag, mars 20, 2008

Halvdag

Idag hade jag äntligen tänkt få lite papperjobb ur världen men inte då... Vet inte var den här dagen tog vägen. Blev nog ineffektivt då vi var så få på jobbet tror jag.

Linda hade handlat massa gott fika så redan till förmiddagsfikat åt vi rejälla äggmackor och korvmackor. Blev ett långt fika....

Klockan 11:30 satte vi igång att koka potatis och duka för att äta gemensam sillunch innan vi slutade. Blev kanongott wå mätt blev man så det räckte och blev över!!!

Birgitta och jag åkte sedan och handlade på Kvantum innan vi åkte hem så jag kom inte hem förrän klockan var närmare 14:30. Då tyckte hundarna att det var hög tid att gå ut så ajg bytte om å så gick vi bort till skolan, in i skogen och följde sedean en kraftledning. Blev en lång och jobbig promenad eftersom de röjt under kraftledningen så det låg sly överallt som sedan snöat över så det var tung att gå. Hundarna sprang dock som små hulignaer.


Här kommer lite bilder som får tala för sig själv:



















Promenaden fortsatte sedan ut på golfbanana och sedan genom skogen och hem igen. Blev en promenad på närmare två timmar så när jag kom hem somnade jag en stund i soffan. Märks att fökylningen inte riktigt gott ur kroppen ännu.

Vid 18-tiden tog jag med Humla och den tinade anden upp i vår lillskog för att testa lite. Det var såå länge sedan vi tränade med vilt så jag ville kolla av lite. Men skojar du att det inte var några som helst problem. Satte Humla och gick sedan ut i skogen och lotsades gömma anden på ett flertal ställen och la den sedan på en plats där det inte var såå mycket snö. Fortsatte gå omring som om jag inte lagt ifrån mig den ännu.

Till slut gick jag tillbaka till Humla och skickade henne på ett sök. Hon sprang ut i full gallop och hittade såklart anden rätt snabbt, greppade den och kom tillbaka i full gallop och hoppade upp på mig som för att trycka den i ansiktet på mig. Hehe hon älskade verkligen att få träna med vilt igen.

Gjorde några övningar i form av små sök, riktat sök och linjetag å det var hur kul som helst att se hennes upptag och grepp. Härligt Humla...!

Gick hem och tog sedan ut Neo så fick han testa lite and. Han var skeptisk till att börja med och gick ifrån den ett par gånger men sen fick han också fina upptag, fint grepp och fina avlämningar direkt i hand.

Nu satte vi igång med maten, Idag var det Västerbittenlax som stod på schemat. SMASKENS!!! Först blev det dock en Martini och en smörgås med pepparot och rökt lax. På kvällen såg vi Iceage 2 och lite annat....

Inga kommentarer: