onsdag, mars 26, 2008

Lite lydnad

Idag blev det rätt ordinärt jobb och eftersom Henke skulle iväg klockan 18:30 var det snabba ryck när vi kom hem. Stekte köttfärs och gjorde en röra sedan tog jag med hundarna och gick genom skogen till klubben och tränade lite lydnad medans Henke färdigställde köttfärspajen.

Blev en snabbisträning i form av platssittning, fotgående, inkallning med ställande och läggande samt rutan för bägge hundarna.

Neo strulade med sneda sitt vid högersvängar/halt på fotgåendet men annars gick han fin fot.

Rutan strular han med så till vida att han inte springer rakt in vilket jag vill. Visst, han hittar till rutan men efter att först kollat av en kon eller två. Vi nötte det lite så fixade det sig på slutet.

Inkallningen gick perfekt, inga som helst problem.

Humla studsar i min hand i början av fotgåendet men det entusiasmen lägger sig efter ett tag och då går hon fin fot med fin kontakt. Hon klarade förflyttningarna bra men det är backa som är problem eftersom hon viker ut lite med rumpan. Nu får vi nöta det lite.

Humlas ruta gick fint. Hon springer rakt in och nu klarar hon STÅ och sedan ligg. Förrra gången jag testade att kalla in henne när jag gick ifrån henne så kom hon inte. Idag när jag testade gick det hur bra som helst.

Även inkallning med ställande och läggande fungerade bra med Humla idag.

Båda hundarna klarade platssittning enkelt...

Blev totalt 30 minuters träning, ca 15 minuter var altså sedan gick vi hem genom skogen igen.

Hemma åt vi den ny apajen som vi inte ätit tidigare och den smakade kanongott. Var lite speciell med avokado och cremefraich uppe på flandat med lite pressad citron. Mmm det låter lite konstigt men det var riktigt gott...

Avslutade kvällen med lite surfning och ett nytt avsnitt av House.

Inga kommentarer: