söndag, mars 16, 2008

Utställning i Högbo

Steg upp klockan 05:30 för att åka till Högbo. Väl tidigt tyckte jag men Helena och Jeanette skulle in i ringen betydligt tidigare än mig så det vara bara att stiga upp... Kom väl fram till högbo strax före 08:30. Det var väldigt geggigt utanför ridhuset och det var rätt kallt i ridhusen så det gällde att hålla sig i rörelse.

Gick runt och pratade med tollarfolk och träffade lite nya bekantskaper som man annars bara läst om på nätet. Det är alltid lika trevligt att träffa tollarfolk och prata gemensamma intressen.

Jeanette var först in med sin flatte unghund River. Jeanette trodde att River skulle gå dåligt då han är lite liten och inte så könspräglad men han skötte sig helt OK och fick ett 1:a pris och placerades som 5:e bästa unghundshane. Snyggt jobbat!!!


Jeanette och River (Semtegens Herculis)
Helen med Etta och Ettas syskon Bamse, Dunder och Dolly. En dommare som inte gärna yttrade mer positivt än nödvändigt vilket ju är tråkigt om man åker långt, betalar en del pengar och sedan bara får några korta kommentarer om några gå egenskaper. Kan man inte kosta på sig lite mera i valpklass? Hur som helst kunde man konstater att domaren verkligen inte gillade typen av hundar men så är de ju inga utställningagolden heller. Eftersom Helenas hundar ställdes i ett annat ridhus blev det inga bilder...

Humla gick som sagt in sist. Efter att ha sett programmet var jag övertygad om att Humla inte skulle ha några chanser på få cert då det var många fina hundar med som sedan tidigare hade många cert. När hanhundarna var färdiga hade 4 hundar fått CK. Sedan ställdes 2 unghundar, båda med 1:a pris men inget CK. Humla som ju ställs i jaktklass var ensam i klassen och fick ett CK. Sedan var det en rad fina tikar i öppenklass, totalt 9 stycken men inga CK här heller. En championtik, Tasha, som såklart fick CK och sedan var det klart. Humla skulle få ett cert även om hon kjom 2:a efter Thasha. Guu vad kul och vilken överraskning, totalt oväntat för min del!!!

Agrosofens Tico Tico

Njupvallens Puck

Springer Novas Tim Tufsson

Njupvallens Poker

Å så jag och Humla

Fick redan på att man kunde göra exteriörbeskrivning så då passade jag på eftersom jag ju missade det på årsmötet när vi var i London. Humla fick fin kritik även här men det g ick lite fort tycker jag. Kunde varit lite nogrannare och skriva lite mera... Tyvärr hade de ingen mätsticka så mankhöjden fick jag inte reda på tyvärr, det hade varit kul eftersom det är så svårt att mäta själv.

Efter en lång dag bar det av hemmåt å när jag kom hem frös jag som sjutton så jag hoppade in i duschen direkt. Satte sedan igång med maten, idag blev det tacos. Smaskens!!!

Var jättetrött men uppdaterade hemsidan lite och gick en tur med hundarna innan jag faktiskt somnade någon gång strax före 21:30.

På den korta promenaden observerade vi att polisen var på Per-Jans-Gården. Uppmärksammade att i stort sett alla ruterna var sönderslagna och polisen höll på att undersöka platsen med ficklampor och en hel del personal. Vilka skitar är så jävliga att de förstör en hel gård? Undrar om de gjort åverkan inne i byggnaderna också?

Inga kommentarer: