söndag, mars 23, 2008

Hundträning

Vaknade klockan 9 och nästan direkt när jag klivit upp ringde Helena och sa att det var dags för träning på Strandarna klockan 10. Såklart kunde jag inte vara klar till dess men var i alla fall ute till klockan 10:30 utrustad med kaffe och korv för att grilla. På plats var redan Helena, Melker, Jeanette, Fredrik, Zandra och hennes dotter Natalie.

Började med att sitta vid elden en stund och fika lite innan jag la ut ett gäng dumiesar där Melker tidigare skickat Noomi och Aya på linjetag. Började med skick på ca 50 meter vilket gick alldeles utmärkt. Utökade till ca 70 meter och stod då en bit uppe i skogen (ca 15-20 meter) och skickade Humla på ett linjetag över åkten vilket också gick bra. Gick sedan en liten sväg och ställde sedan upp ännu längre upp i skogen och provade skicka men då blev det för svårt. Dels hade det gått ett tag och dels hade hon ju sprungit sträckan ett par gånger så vi gick ner på åkern och skickade bara över åkern och då gick det bra igen.

Nu tog vi en paus och grillade korv innan vi fortsatte igen.... Denna gång satte henne sedan med ryggen mot platsen och skicka henne på UT-kommando och det var inga problem. Avslutade med att gå upp i skogen igen och skicka henne. Hon ville vika av efter halva sträckan så jag blåste stopp men hon ville vika av. Blåste inkallning för att få ut henne i rätt linje igen och skickade henne sedan på ut och då var det full fart igen. Då avslutade vi etersom hon nu gått på totalt 6 dirrigeringar.

Nu blev det kaffe och bullfika innan vi avslutade dagen med långa svåra markeringar över åker och diken då dummisen dessutom landade lågt i antinge vatten eller dike. Första markeringen gick bra men andra blev för svår så vi gjorde om den och då var det klockrent så vi avslutade träningen för idag.

Zandra, Natalie och Wachteln Driva

Melker med Noomi och Aya


Noomi


Humla

Aya

Hade nu varit ute i 3 timmar i det härliga vädret så det var dags att åka hem. Hemma såg jag till att äntligen ta bort granriset och ljungen samt belysningen från bron innan jag gick in.

På eftermiddagen fixade vi lite god mat och när vi var mätta och glada ringde Gösta och Ida och bjöd hem oss på en påskgrogg som Gösta uttryckte det... Vi promenerade dit och blev kvar där till klockan 12. Det var -10 grader när vi promenerade hem.

Inga kommentarer: