lördag, februari 07, 2009

Vilken liten stjärna

Steg upp så fort klockan ringde kl. 05:55. Nog för att jag var vaken före men tidigare än nödvändigt ville jag inte stiga upp.

Åt frukost, värmde soppan och packade innan jag gick en runda med hundarna och åkte sedan ner mot Gävle. Hade ju anmält Humla till Flatklubbens årliga Vinter-WT som gick av stapeln i Valbo. Fördelen med att åka ändå till Valbo (15 mil enkel resa) och starta är att man kan shoppa på IKEA efteråt. Fira med shopping eller dränka sina sorger genom shopping? Vilket skulle det bli? Tänkte att denna start skulle få mig lite peppad att börja träna igen så vi får väl se...

Kom fram i perfekt tid och träffade Ulrica och Daniel som också skulle starta. Ina i Nkl och Ako i Ökl. Jag startade i Nkl då Humla inte är kvalificerad att starta i Ökl. Vad jag förstått är inte Tollingjaktproven kvalificerande för för C-prov och på retrieverjaktproven har vi ju inte lyckats alls och WT har vi bara starta på en gång tidigare, när Humla var 1,5 år och vi inte riktigt visste vad WT var.

Hur som helst började vi med att gå en promenad och Daniel och Ulrica värmde upp sina hundar med en dummie så jag lånade en och testade. Det gick inte alls bra, Humla hittade inte dummiesen i den djupa snön utan frågade hela tiden vad hon skulle göra. När hon väl hittade den tog hon omtag och slutligen la hon ner den och bara tittade på mig. Buskastade den istället en gång och så fick hon avlämna ordentligt. Kändes inte alls bra inför resten av dagen.

För er som inte vet det så hade vi dagen till ära ca 3-4dm djup snö och -5 grader kallt, mulet och rått. Snön gör det både lättare och svårare tycker jag. Dummiesarna försvinner i snön på markeringar så det blir svårt för hundarna att få vittring på apporterna. Å andra sidan blir det spår i snön som de delvis kan följa vilket för det mesta underlättar.

Första markeringsövningen (Station 4) där en dummie kastades på andra sidan en täkt uppe i en skogssluttning spikade hon vilket gav oss full pott (20p), det kändes som en skön start.

Det blev en kall och lång väntan mellan starterna men det besvärade mig som började frysa lite, men inte Humla. Andra övningen (station 3) var en lite svårare markering som landade dolt i en sluttning brevid en stig som hundarna gärna sprang efter. Stigarnas mästare struntade i stigen denna gång och spikade även denna markering. Domaren meddelade att det var dagens hittills snyggaste markering (18p men det visste jag inte då och inte vet jag vad jag fick avdrag på heller?)

Tredje stationen som vi startade på (station 2) var en dubbelstation som kunde ge hela 20+20p. Började med en markering på andra sidan en smal täkt, ett dike och en väg. Markeringen gjordes utan skott och utan ljud så det gällde att hundarna var med. Humla spikade markeringen och sedan fick man vända på sig och ta en dirrigering som var rätt kort så den var inga som helst problem (20+20p men inte heller detta visste jag då)

Nu blev det lunchpaus och det var skönt för jag behövde gå in och värma mig med lite värmande het soppa som jag hade med mig. Har ju inte berättat att vi höll till på en älgpark så dagen till ära fick vi dessutom se 4 älgar.

Efter lunch avslutade vi med station 1 som var en target, dvs en markering inne i skogen. När hunden var på väg tillbaka med markeringen smögs en ny dummie ut på platsen å så skulle man skicka på en linjetag. Inte heller detta föranledde några problem men vi fick lite avdrag på fotgåendet tror jag. Humla gick lite bakom mig då det var mycket kvistar på stigen som man gick efter. (19p).

Blev en spännande väntan på poängräkningen. Kände ju att det hade gått bra men kunde aldrig i min vildaste fantasi tro att Humla skulle spöa alla flattar och labbar på plats. De ropade bara upp de 5 bästa ekipagen i varje klass och när de kommit till plats nummer ett säger prisutdelaren att vinnaren fått ett helt osannorligt resultat som hon inte trodde var möjligt, 97p är 100 möjliga och det ekipaget var jag och Humla!!! Åååå vad stolt jag blev!

Tyvärr hade jag slut batteri i kameran men Ulrica fick oss på bild så här kommer de...


Humla kommer in med markeringen på första stationen

Väntan mellan stationerna

Uppvärmning inför sista stationen

Ulrica hade det också gått helt fantastiskt bra för och de fick 88p i Ökl och kom med det på 3:e plats. Daniel och "lilla" Ina klarade också uppflytt om jag minns rätt med precis 75p. Jösses vad vi Hälsingar skötte oss bra idag!!!

Vi vann ett presentkort på 200kr på en djuraffär i Valbo. Jag åkte genast dit och hittade en draglina vilket jag varit på jakt efter så jag slog till direkt. Bev sedan lite firarshopping på IKEA innan jag köpte lite Chilicheese på Max och begav mig hemmåt. Det regnade trots minusgraderna så det var lite halkigt men det gick bra. Hem kom jag först klockan 18.

Gick en sväng med hundarna och sedan fixade Henke en god Risotte med skaldjur och västerbottenost och till det stekt lax. Henke och Lasse hade för övrigt fixat elen i köket så i morgon blir det förhoppningsvis kakling!!!

Trött som sjutton var jag efter att vi sett melodifestivalen vilken jag tyckte var en jätteflopp så jag slumrade snart i soffan. Först blev det dock en semla och en kopp kaffe för att fira ytterligare. På IKEA hade jag dessutom köpt varisn stor mjukosboll till hundarna så att de också fick fira lite extra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Stort grattis, vilket fantastiskt resultat ni fick ihop! :-)

/Elin o Chili