lördag, maj 02, 2009

Gusum nästa...

Vaknade klockan 05:40, åt frukost och gick en kort sväng med hundarna innan jag packade in mig och Humla i bilen för att bege oss ned till Östergötland och Tollingjaktprovet där. Resan ner gick fort å det var väldigt lite trafik hela vägen Hudiksvalls - Gusum 50 mil på 4 timmar och 20 minuter, de ni...!

Framme på provplatsen klockan 11:00 så blev det en rastning av Humla och sedan gick jag ner och tittade på provet. Det var ett liknande upplägg på årets prov men med en lång vattenmarkering gissningsvis ca 60-70 meter varav de första 30 på land. De flesta hundarna fixade det dock utan större problem.

Det var ett riktigt härligt väder så det var skönt att sitta i bara shorts och linne. Dock opraktiskt eftersom solen kom från sidan så halva jag är numer rätt solbränd :D

Provet var altså relativt svårt men i gengäld tycker jag domaren var lite snällare i bedömningen. Kul var i alla fall att se lite nya hundar på prov och de aldra flesta dessutom riktigt duktiga. Här kommer resultatet från dagens Nkl Tollingjaktprov:

1:a pris
Lönnlövets Kalori
Digby Tollers Cascabel
Webley's Cumbre Vieja

2:a pris
Agrosofens Tico Tico
Tollartrollets Ametist
Vildandens Blåmussla af Spirtas
Working Beauty's Excellent Energy

3:e pris
Agrosofen Bolero

0 pris
Krokasmedens Fata Morgana
Digby Tollers Go-Go Frenzy
West Coast Tollers Morran

Ett jättegrattis måste jag rikta till Annika med Lönnlövets Kalori som som förutom ett 1:a pris på tollingjaktprovet även fixade ett 1:a pris med HP på retireverjaktprovet samma dag. Vilken prestation!!!

Vill även rikta ett extra grattis till Jenni och Webley's Cumre Viejo (Foxy)som i sin debut på tollingjaktprov fixade ett 1:a pris men också till Maria med Vildandens Blåmussla af Spirtas (Bruno) och Maggan med Working Beautys Excellent Energy (Trubbel) som båda i sin debut på jaktprov fixade övertygande 2:a pris.

Sanna med Sniffa som startade i Ökl på retrieverjaktprovet gick också bra men skadade sig tyvärr och fick bryta. Som tur var skulle det visa sig vara en snabbt övergående skada så det blev en succestart på tollingjaktprovet i morgon istället...

Lite bilder från provet/provområdet.




Efter provet följde jag med Tomas hem till Västervik för att övernatta där. Vi gjorde dock ett stopp på en badstrande först för att hundarna skulle få svalka sig lite. Humla var skeptiskt till bad men doppade sig en snabbis i alla fall. Rillo däremot njöt i fulla drag!!!

På kvällen såg vi filmen Austalia och käkade pizza. Det blev dock en tidig kväll, vi gick och la oss redan klockan 22 för det skulle bli en tidig morgon. Humla var inte helt avslappnad över att sova i lägenhet utan ville gärna skälla lite när nån passerade i trapphuset. Efter ett par utbrott somnade vi till sist...

Inga kommentarer: