lördag, mars 10, 2012

Årsmöte och elitklasspremiär

Idag var det dags för SSRK Gävleborgs årsmöte med traditionsenligt Workingtest. Mötet kändes positivt och det känns som om avdelningen utvecklas i rätt riktning. Efter mötet var det dags för det traditionsenliga workingtestet med en sk Master vilket är en kombination av resultatet från workingteste och en utställning med poängbedömning. Jag och Ulf startade hundar och dömde varsin station så vi började med att döma varann på de stationer som vi senare skulle döma och sedan startade vi på övriga stationer. Humla startade för första gången i Elitklass. Hon var seg idag och jag tror att det berodde på att det var första gången på aktivitet på barmark- Humla är ju av erfarenhet lite fjollig när det gäller underlag och tassarna. Hur som helst så är jag ändå OK nöjd med hennes resultat på 69p. Två stationer med 18p och en med låga 7p där jag medvetet lät bli att styra henne vilket ledde till låga poäng. Övriga två stationer gav 12 resp 14p. På utställningen tror jag att hon fick rekordlåga poäng vilket förmodligen beror på att hon är helt utfälld och dessutom har en öra som är flipp mest hela tiden nu för tiden. Resultatet i Elitklass räckte dock till en 3:e placering så vi är nöjda med premiären.

På vägen hem stannade jag till i Enånger för att rasta hundarna. Uppmärksammade då att garageportarna stod öppnade vilket resulterade i visst efterforskningsarbete men det verkade som om allt var OK och att portarna helt enkelt blåst upp.

På vägen hem hamnade jag i ett rejält hageloväder då temperaturen snabbt sjönk med 5 grader och det började storma och hagla. Riktigt otäckt blev det att köra då det var mycket vatten på vägbanan vilket gjorde risken för vattenplaning stor. Gick dock bra och jag kom hem vid 17:15.

Duschade och blev sedan hämtad av Ida. Hon bjöd på tacopaj och sedan såg vi melodifetivalen. Henke och Gösta kom hem från Bätmässan i Stockholm vid 20:45 så de fick se slutet och sedan promenerade vi hem vid 23-tiden.

Inga kommentarer: