söndag, mars 11, 2012

Hundträning med kvalité

Idag var det dags för andra träningstillfället hos Eva Thorén-Söderström vilket innebär hundträning med kvalité. Vi fortsatte idag med markering men kombinerade även med dirrigeringsträning. Kan bara vara stolt över min lilla hund som än en gång var jätteduktig även om hon gav ifrån sig en del ljud på slutet när bumperboy kom fram. Markerade över förväntan och var duktig på dirrigeringarna. Tempot på det inledandes söket och närsöket var dock inte till belåtenhet. Vill verkligen ha mera intensitet där men alltid ska jag klaga på nått...

Innan Humla fick ta några apporter med apportkaster så gick jag ut i skogen med Humla och Vinna. Vinna ha aldrig hört skott å det känns alltid pirrigt tycker jag. Gick en bra bit ifrån och i frånvind. Både vinna och Humla stod och letade godis när de första skotten smällde av och jag kunde inte se någon reaktion på Vinna överhuvudtaget. Gick lite närmare och lite närmare och när 6 skott smällt av hade jag fortfarande inte kunnat notera att Vinna ens hört skotten. Lovar gott!

När vår kurs var klar så stannade jag när nästa kurs körde igång bara för att vara passiv med Vinna. De tränade närsök, stadga och dirigering och Vinna skötte sig bra även om hon inte är den hund som lägger sig ner. Hon pular på med det ena och det andra. Efter ett tag hade hon dock lärt sig att när en dumimy kastades skulle man sätta sig i fotposition så fick man godis. Inga ljud heller under hela tiden!


När det sedan blev dags för dirigeringar kom solen och jag satte mig ner i täktkanten. Vinna pulade vidare genom att flisa sönder bark. Jag vill dock att hon gärna ska ligga när jag sitter ner avslappnat i gräset och detta var första steget. Såklart ska hon inte flisa bark när allt är klart men hon är i en tuggig period å hellre att hon ligger och gnager på nått än att hon stressar upp över allt som händer runt omkring.
Vinna tittar åt ett helt annat håll än där det händer...
Bakom Vinna kastas och dirigeras det...
När det var dags för bumper att komma fram så gick jag upp och hämtade Humla, gick en kort promenad och gick sedan tillbaka till bilen. Precis när vi var tillbaka vid bilen smäller ett skott av. Vinna höjer blicken men i övrigt ingenting. Efter detta åkte vi hem efter en heldag hos Eva. Å vad annat kan man säga... Vi vill ha mera!!!

Till middag blev det pizza och filmen Taken var den självklara kvällsunderhållningen!

Inga kommentarer: