lördag, mars 17, 2012

Vilken suverän dag!!!!

Nja början var väl inte riktigt vad jag tänkt mig... Vinna väckte oss klockan 06:00 och sa jag måste ut, jag måste ut!!! Henke gick ner och släppte ut henne. Han la sig igen men lyckades inte somna om så han klev upp klockan 07:00. Vinna gick omkring och gnällde och Henke gick ut med henne varje gång. Inte behöve hon ut, hon ville ju bara att det skulle hända nått. Passade på att tugga i sig pinnar och gräs när hon gick ut å det slutade med en liten spya... Ähh klockan 07:30 steg även jag upp men kände mig rätt utvilad men tog det lugnt i alla fall.

Efter en dusch och en promenad med vovvarna medan Henke dammsög så åkte vi på stan. En skön slappardag som avslutades med ett första besök på Waynes coffe. Himla gott kaffe men ingen vidare macka.

Innan vi åkte hem så åkte vi på Ica och handlade. Direkt när vi kom hem tog jag med hundarna upp i skogen. Henke drog fram grillen och rensade gräsmattan från grus medan vi var uppe och i skogen. Började med att jag blodade ett spår till Vinna. Ca 100m och tämligen rakt med en lite böj på slutet. Tog sedan ut Humla så hon fick gå spåret som jag blodade åt henne igår. Försiktigt men ändrå tryggt och säkert tog hon sig igenom alla bloduppehåll och "fingrar" och hittade avslutningsvis klöven.

Efter det så var det Neos tur. Taggad till tänderna och gnällsig, skallig, stressad som få promenerade vi fram till spåret. Tog det an snabbt men snurrade lite i all iver första sträckan men sen spårade han som en gud, lugnt och metodiskt. Tappade spåret en sväng på slutet men löste det hela själv och hittade slutet. Tro Neo uppskattade detta nått helt enormt. Första spåren för Neo och Humla på säkert minst tre år!!!

Avslutade med att ta ut Vinna. Hon började sitt första blodspår som ett levande frågetecken och hann med att både kissa och bajsa innan hon fattade vad det var frågan om. Hittade klöven och var gladast av dem alla. Märks att hon är den hund som har mest viltintresse av mina tre. Blod var heller inget konstigt som man behövde vara orolig för utan gick med hög svans hela tiden. Skoj att se hur hon agerar nästa gång. Vi blodar ett till i morgon tror jag ;-)

När jag kom hem tog jag och Henke en Gin och Tonic på altan. Vilka vårkänslor ger inte det...?

Fliten sprudlade så jag dammtorkade och torkade golvet innan vi satte oss i soffan och slappade lite. Förberedde middan och gick sedan en promenad med hundarna. Blev en riktigt god middag idag:
   Förrätt: Parmainlindad försk sparris och grillade pilgrimsmusslor med balsamicosås och västerbottenost.

                               Varmrätt: Gillad oxfilé med potatiskaka och ugnsgrattinerad fylld paprika

                                                 Efterrätt: Vit chokladpanacotta med hallonspegel.

Inga kommentarer: