lördag, mars 03, 2012

Vinnakurs

Äntligen var det dags för mig och Vinna att gå vår första kurs. Grundläggande apportering, en kurs som jag för kunskapens skull egentligen inte behöver men som Vinna i synnerhet behöver. Såg fram emot hur hon skulle bete sig och på vilken nivå hon skulle vara på i jämförelse med de andra.

De flesta andra var nybörjare på hund och hundarna med undantag från en hund betydligt äldre en Vinna. Jag förvånades över hur bra hon skötte sig. Hon gick helt OK i koppel, hon var lugn och pep inget och hon kunde koppla från de andra hundarna riktigt bra.

Kontaktövningarna som vi gjorde funderade riktigt riktigt bra för att vara ute bland andra och på en något högre nivå än hemma och apporteringen fungerade så fint att hon faktiskt kunde vara lös vid kast. Stora dummiesar strulade hon dock med men när vi tog en liten dummie så funkade det riktigt bra. Hon kom till och med tillbaka med den till mig.

Här kommer några bilder från kursen och bilder på Ingela och Vinna.



Vilka vinklar hon har lilla Vinna!
Se sån stil hon har...
Å så ska dummiesen lämnas av också....

Lite vila i snön efteråt.

När jag kom hem från kursen gjorde jag mig klar för att åka till Ida och Gösta på middag. Mycket god laxpaj med sallad och romsås. Underhållningen var självskrivet Melodifestivalen Andra chansen.

Inga kommentarer: