torsdag, september 25, 2014

Omsorgsstafetten

Idag efter jobbet hade omsorgen ordat nått som de kallade omsorgsstafetten men som senare nog kommer att bli kommunstafetten. En lagtävling där en i laget skulle promenera med stavar ett varv runt Lillfjärden (2km) för att växla över till nästa deltagare som skulle gå samma sträcka och växla över till lagets sista deltagare som skulle löpa runt Lillfjärden. Vi hade väl inte direkt nått tävlings lag, istället hade vi två lag som ville vara med. Jag ville springa och fick också det. Eftersom vi var två lag så höll vi ihop så jag sprang tillsammans med Ulrika som är löpare. Således hade jag inte en chans att hålla hennes tempo, hon fick istället sänka det medans jag verkligen försökte hålla högre tempo än vad jag egentligen orkar.  Har man ändå bytt om så kan man lika gärna springa lite längre så vi bestämde oss för att springa två varv. Sprang första varvet medan våra lagkamrater promenerade. Bra tempo för att vara mig med en kilometertid på 5,17 vilket är väldigt snabbt för att vara jag. Visserligen är ju 2 km en kort sträcka så det ska väl gå lite snabbare än när man springer 4-6km, Kände mig ändå duktig!

Runda 1

Som mål för vår “riktiga” runda var att förbättra oss. Ulrika satt målet att vi skulle klara 10 minuter. Herregud, trodde jag väl aldrig skulle gå. Var ju helt slut efter förstarundan och det kändes tungt andra rundan men ni ser ju resultatet nedan… Tjoho!!! 9,59 och en kilometertid på 4,59. Helt slut!!!

Runda2

Efter loppet bjöds på soppa och kaffe och kaka. Trevligt och roligt initiativ även om inte vi tänkte tävling…

Natten blev mindre skojig. Neo var dålig i magen men först var det Humla som väckte mig vid 01:20-tiden genom att skälla. Precis när jag nästan somnat om så började Neo gnälla. Först sa jag bara åt honom att vara tyst men då började han vanka av och an… Gick in på toan å då förstod jag att han nog var tvungen att släppa ut honom. Han var rejält dålig i magen och sprang omkring en massa. Efter fem minuter kom han in igen och la sig och sov. Somnade om men efter ett par timmar var det dags igen. Nu fick Henke släppa ut honom men sen så var det lugnt resten av natten.

Inga kommentarer: