lördag, september 27, 2014

Tidig morgon med sjöfågeljakt

Upp klockan 04:30 och körde ut till Gackerön. Rastade Humla i mörkret efter grusvägen och sen kom en båt och hämtade upp mig och vi åkte ut till en ön strax utanför. Gömsle var ordnat så det vara bara att inta min plats och njuta av solen som snart var på väg upp.

DSC_0015

DSC_0011

Tog inte så lång tid så smällde det och två knipor sköts. Hmmm Humla var väldigt intresserad av vättarna och skulle apportera in dem. Fick bli förbannad på henne så till sist fick vi in de bägge kniporna. Apporteringen är det dock inget fel på.

DSC_0018

Gäller att hålla sig på god fot med skyttarna..

Lite senare sköts ytterligare en knipa. Även nu blev det dirigering men nu var det lättare att få henne genom vättarna. Ytterligare två knipor sköts varav en hamnade rätt långt ut men den hämtade hon fint.

En lärdom är nog att jag inte ska sitta bakom skyttarna i gömslet utan istället sitta i skogen på sidan om. Kanske lite längre in på land så att jag inte syns men ändå så att Humla kan markera fåglarna. Som jag satt nu såg hon inte inflygande fåglar och kunde heller inte markera fallande vilt. Blir svårt då att hitta vilten bland vättarna som syns mera än en lågt flytande död and.

2014-09-27 08.31.29

Jäteskoj att få vara med! Hoppas verkligen att jag kan få hänga med fler gånger! Denna sjöfågeljakten i skärgården, som var premiär för båda jägarna, så blev det fem knipor.

DSC_0023 DSC_0032

Kom hem strax före 12 och rastade Vinna och Neo. Tror att det är nyttigt för Vinna att erfara att jag åker iväg med Humla. Han var väldigt uppmärksam på mig när vi var ute och gick.

Tog en sväng på stan, handlade och när jag kom hem tog jag Vinna och Humla på en långpromenad men jag var såå trött. Fick vända efter halva vägen för jag var så trött och hungrig. Åt en varm smörgås och la mig sedan och sov i två timmar.¨

När jag vaknade röjde jag upp lite i köket och sedan när Henke kom hem gick vi en promenad med alla hundarna och sen fick Vinna köra ett sök som jag la ut innan promenaden. Hmmm hon har tappat en del under sommaren då vi inte tränat och under sista tiden då jag bara tränat upptag på änder. Vi får köra på i veckan!

Middagen blev kanongod! En Saffransdoftande fisksoppa med blåmusslor. Mmmmm passade perfekt efter denna dagen.

Blev en tidig kväll. Båda jag, Henke och hundarna var trötta.

Inga kommentarer: