söndag, december 30, 2007

Apportering

Idag åkte jag iväg och träffade Helena och Melker för att träna lite apportering. Vi hade minst 3 löptikar så jag vet inte om det var därför men jag tyckte att de var lite dåliga på att använda näsan allihop.

Tränade framförallt dirrigering med Humla. Linjetag ca 80 meter gick superbra, inga som helst problem men sedan började jag blåsa stopp och skicka henne på UT men då fungerade det inte alls så det kommandot är definitift inte befäst. Körde därför utkommando en hel del för att det skull lossna. Provade också lite längre markeringar, rätt dålda, inte av träd då men med spå gräna dumisar som syntes dåligt mot bakgrunden. Humla skötte sig jättebra första gången men hade problem andra gången så vi kastade om och även denna gång stördes hon av nått. Jag kallade in henne och skicade henne på nytt och då kom hon rätt.

Träningen avslutades med en lite walk-up vilken blev fantastiskt ineffektiv för både Humla och Noomi. Noomi körde mycket dirrigeringar och Humla fick ta dem på sök men det gick segt. Blev kall och frusen så jag pallade inte att ta ut och köra Neo efter det. Åkte istället hem och värmde mig då i bilen.

Väl hemma gick jag och Neo ner på täkten och körde dirrigering och markering. Linjetag först vilket var super!!! Kastade sedan en markering åt ett håll, skickade på dirrigering åt ett annat håll och sedan fick han hämta in markeringen. Gick kanon. Stressad som få men änd vilket minne!!! Neo var duktig även när det blev lite vänster/höger dirrigeringar. Stopp kan han inte men han kollar upp så har man bara nästa kommando redo så lyder han direkt. Dvs blåser man stocpp för att skicka honomn till vänser så pekar man vänster samtidigt som man blåser stopp så kollar han upp och vänder till vänster. Att få honom att stanna är dock svårt...

Tränade i ca 20 minuter och det är verkligen fart och fläkt när Neo jobbar och vi hann med en massa på den tiden. Han var helt nöjde efteråt.

På kvällen blev det Tacos, tv och lite god dryck...

Inga kommentarer: