lördag, december 29, 2007

Ishalka och spår

Idag tänkte jag åter igen att hundarna skulle få varsitt brukspår. Eftersom vi kom igång lite sent bestämde vi att Henke skulle gå en rastningspromenad med hundarna medan jag åkte upp i skogen och gick ut spåren. Det var superhalt på den lilla grusvägen upp i skogen men jag tänkte att jag kör upp för backen så långt jag kommer. Sagt och gjort, när det började slira styrde jag ute lite extra mot kanten så att ett bak och ett framhjul stod på gräset.

Gick ut spåren, Neos spår blev ca 1000m med 8 apporter, Humlas blev 600m med 5 apporter. Gick sedan tillbaka till bilen och tänkte att om jag backar efter kanten så kan jag svänga in i en liten öppning där de avverkat. Problemet var bara att när jag svängde utframhjulen så började bilen glida i sidled förbi den öppningen där jag skulle in. Lyckades med lite tur få stopp på bilen men vågade då inte försöka backa mera för risken var att jag skulle glida ner i diket/bäcken om bilen gled för långt. Hmm och batteriet i mobilen var såklart urladdat!!!

Gick hem och hämtade Henke, Roland, Gunilla och Daniel. Utrustade oss med broddar, 2st 10 liters hinkar med sand samt en yxa för att kunna hugga oss lite ris om det skulle behövas. Trodde inte att det skulle gå så pass smidigt somdet gjorde när vi väl sandat hela området. Jag lyckades då köra fram, svänga in i den lilla avverkningsluckan som fanns vid sidan om vägen och sedan vända bilen och rulla sakta ner för vägen. Phu!

Åkte hem och hämta hundarna och när hundarna gick sina spår hade de legat i 2 timmar! Längre än jag tänkt men jag räknade med at det skulle klara det ändå vilket de såklart okcså gjorde. Neo gick sitt 1000 meters spår på 14 minuter och plockade alla 8 apporterna hur fint som helst. Humla gick sitt 600 metersspår på 14 minuter och plockade också hon alla sina 5 apporter. Härligt!

Kom hem och var blöt, lite trött och rätt frusen. Böev en varm dusch och sedan lite slapp (10 minuter) i soffan innan det var dags attt åka till Harmånger för att hälsa på Jonas och Katearina. Där blev vi bjudna på både fika, middag och en rejäll match i Bowling på Nintendo Wii vilket var himlans kul, kan jag absolut tänka mig...

Vi kom inte hem från Harmånger förrän klockan 23:30, hundarna hade då suttit i bilen i 8 timmar vi gick en sväng med dem så fort vi kom hem. Ska också tillägga att det spöregnade och var 5 grader varmt i kväll. Inget vidare decemberväder således!!!

Hemma såg vi tv och gjorde lite goda snittar som vi smakade på. Vi kom inte isäng förrän 02:30

Inga kommentarer: