fredag, december 28, 2007

Hundträning

Idag åkte mamma och pappa så vi vaknade tidigt men slappade lite efter att de åkt. Klockan 11 åkte jag iväg till Lintjärn. Hundarna behövde få göra lite tankearbete efter flera veckors vila...
La två bruksspår, ett längre spår till Neo, ca 1000m och ett kortare till Humla, ca 500m.

Gick sedan en promenad med hundarna så att de fick rasta sig och springa av sig medan spåren fick ligga till sig.


Efter ca 45 minuter-1 timma fick Neo gå sitt spår. Han har ju full koll på vad som ska göras så det går liksom på räls när han jobbar. I 980km/h från början men efter 1,5 sträcka går det i rätt lämpligt tempo.

Hade lagt en godis vid varje apport men Neo struntade i dem och plockade snabbt upp pinnarna och levererade dem till mig. Han plockade in allt och spåruptaget var också klockrent.

Humla fick sedan gå sitt spår, Hon har aldrig testat spårupptag och dessutom hade hon en helt ny typ av sele så jag visste inte riktigt vad ag skulle förvänta mig men det gick kanon. Pekade i riktningen som Humla skulle gå in i skogen och sa "Leta spår" och hon springer snabbt ut och hittar spåret. Kollar av det 3 meter bakåt och tar sedan spåret i rätt riktning. Spåret gick något flackigt men hon hittqade alla 4 apporterna, åt upp godiset och kom sedan med apporten till mig. Eftersom det blåste rätt rejällt idag struntade jag i att både Neo och Humla flackade lite men eftersom de aldrig var längre än ett par meter på sidan om spåret vilket det ju mycket väl kan bli om det blåser så struntade jag i det... Både var med andra ord kanon och de tyckte det var sååå kul att Äntligen få jobba lite...

När vi kom hem efter drygt 2 timmar tog jag med Humla och tränade lite dirrigeringar. Linjetag på ca 50 meter och markeringar på motsvarande avstånd. Det gick riktigt bra och det känns som om Humla fått tillbaka sitt självförtroende vilket påverkat henne något sen hon hade noskvalster i våras. Markerade fint, fina raka skick. Provade också att blåsa stopp och hon stannade direkt. Förstod också ut hur bra som helst så jag gick hem glad och nöjd.

Inga kommentarer: