måndag, december 31, 2007

Nyårsafton

Så var det dags... årets sista dag... Sov lite längre för att vara utvilad men sov inte bort dan. Åt frukost och gick sedan ut med hundarna. När de var rastade körde jag lite apportering med Neo så att han skulle vara så trött som möjligt till kvällen då raketerna började vina. Humla fick träna passivitet och ta nån apport när Neo inte skött sig. Körde i huvudsak dirrigering men med nån markerning emellanåt då jag kastade, skickade på dirrigering åt annat håll för att sedan låta honom hämta markeringen. Neo har riktigt bra minne trots den höga stressnivån. Också förvånad att att han gick att dirrigera efter kastet. Dock med höga glädjeyttringar i starten.

Humla satt lugn och tyst och tittade på och fick som sagt ta en markering och innan vi gick hem körde jag några linjetag respektive UT kommandon på henne. Det gick bara fint även om Neo hade lite svårt att ligga tyst och se på.




Väl hemma igen så gjorde vi iordning lite saker att ta med till Ida och Gösta och körde sedan dit för att lämna dem och sedan promenera ut på golfbanan. Gick till "paviljongen" och grillade korv och drack varm choklad och kaffelikör! Det blåste lite kyligt så när Gösta och Alice fått nog så packade vi ihop och gick hem. Nu promenerade vi hem såklart, bilen fick stå till i morgon.



Jag passade på att sova en stund på eftermiddagen eftersom jag sovit dåligt i natt pga nacksmärtor. Vet inte om jag har nån sena i kläm eller nått för rörelseförmågan är inte begränsad men det sträcker och småvärker för jämnan.

Vid 16:30 var det dag att göra sig i ordning och förereda maten. Henke gjorde "blandningen" till hummern och delade den sedan medan jag "rensade" den. När vi var färdiga gick vi iväg till Ida och Gösta. Nu hade det börja smälla en del och Neo tyckte inte det var nått vidare. Skulle helst springa till skogs om han själv fick välja och eftersom han blockeras och därför inte komer på inkallning gäller det att hålla honom kopplad. Väl hos Ida och Gösta gick han dock och la sig under en säng på ävervåningen så det gick rätt bra trots allt. Humla däremot lunkar intet ont anande omkring och reagerar överhuvudtaget inte över att det smäller...

När Kicki och Henrik kommit skålade vi och gjorde sedan klar hummern för att ställa in den i ugnen. Hummern fylldes med en röra av västerbottenost, oliver, vitlök, basilika och cremefraische som smakade smaskens.


Till varmrätt blev det helstekt oxfilé och potatistårta och senapssås.

Till efterrätt blev det glace de four eller hur i hela friden det nu uttalas och stavas... Himla gott var det i alla fall med citronsmak, choklad, nötter och maschmallows.

Efter lite surr i soffan var klockan helt plötsligt nära tolv och det var dags att öppna champagnen och bege oss till övervåningen för att se alla raketer över stan. Det smällde massor runt omkring oss men tyvärr såg vi inte fyrvärkerierna över stan eftersom dimman låg tät.

Efter tolvslaget gick vi åter ner och spelade lite spel, TP men utan att använda spelplan och tärningar. Helt plötsligt var klockan 3 och det var dags att runda av kvällen, bylta på oss lite kläder och promenera hemmåt. Kom isäng först klockan 04:00

Inga kommentarer: