fredag, december 23, 2011

Dan före dopparedan...

Ur ledighetssynpunkte är ju detta en riktigt riktigt dålig jul. Jobbade egentligen som vanligt idag men började 7 idag och jobbade fram till klockan 12:30 och sedan tog jag jullov. En snabbis på systemet och Henke gjorde bort handlingen på Ica eftersom han slutade lite tidigare, klockan 12:00.

När jag kom hem åt vi gemensam lunch sedan förberedde vi maten inför kvällen.Hundarna tog jag med upp i skogen men idag var det inte alls lika fint som igår. Plussgrader hade gjort att snön i träden fallit av och snön hade sjunkit ihop. Allt vår grått och trist men det är en bra sväng att gå med hundarna i alla fall.

Vi hann med en vila på eftermiddagen innan det var dags att åka och hämta Lasse och Birgitta kl 18.

Middagen såg ut som följer:
Förrätt: Babyspenatsallat med chevré, bacon och en honungs och senapsvinegrett. Till detta serverades ett lätt mousserande rosévin

Varmrätt: Hemgjord plankstek med baconinlindad sparris och godgonzolafyllda champinjoner. Till detta serverades Henkes favorit rödvin Motörhead .

Efterrätt: Äggtoddy a´la Mannerström och till detta behövdes ingen drygg eftersom man häller cognac över den så då får man liksom allt i ett.

Lasse och Henke hade sedan whiskeyprovning av en fem-sex olika sorter medan jag och Birgitta höll oss till vitt vin medan vi satt och pratade fram till midnatt. Vi hade en tanke att vi skulle se uppesittarkväll och kanske till och med spela bingolott men tvn förblev avstängd vilket bara var skönt.

Inga kommentarer: