måndag, december 26, 2011

Stormen Dagmar drog förbi

Natten mot annandagjul vaknade jag klockan 03:20. Det blåste rejält ute och det knakade i både fönster och väggar. Humla låg i sängen och morrade och gruffade till mellan varven och Neo lyfte lite oroligt på huvudet då och då medan Henke och Vinna sov som stockar.

Jag började oroa mig lite för det knakade oroväckande mellan varven men jag behövde i alla fall inte oroa mig för att något träd skulle falla över huset. Strömmen kom och gick under några timmar och först vid : började vinden mojna och jag somnade om.

När vi steg upp på morgonen kunde vi bevittna förödelsen. Vår gård hade klarat sig bra. Vattentunnan låg längst ner på gården och snöskyffel lika så och dessutom hade vi grannens nockplåt på gräsmattan men alla tegelpannorna var kvar. Två hus bort, vid skogen hade dock många träd rasat men husen på vår gata hade klarat sig däremot hade ett hus på gatan brevid fått några träd över huset. INTE KUL!!!



 



Vår båt hade liksom många andra båtar blivit av med täckningen. Flera båthus har rasat eller flyttat sig men vår ställning var hel däremot hade presenningen blåst sönder och låg på backen. Henke och Lasse fixade dock med hjälp av silvertejp och nya snören så att presenningen är på plats igen.

 


Jag tog en tur på julrean men gjorde inga fynd och när jag kom hem tog jag med hundarna i bilen för att köra upp i skogen. Var så halkigt att jag blev stående i backen och kom varken upp eller ner så Henke och en boende i närliggande hus kom och hjälpte mig med hjälp av broddar, sand och handkraft. Lyckades få i bilen på en "parkeringsficka" och lyckade därigenom vända bilen och genom att köra i snödrivan så tog jag mig ner utan att hamna i diket. Skogspromenad blev det i alla fall till sist och innan jag var tillbaka vid bilen hade det blivit mörkt. Mycket träd låg även uppe i skogen så det har verkligen blåst fruktansvärt mycket i natt.






På eftermiddan köpte vi pizza och åt en tidig middag för att senare på kvällen göra lite goda tilltugg såsom parmainlindad sparris, vitlöksmarinerade stekta räkor, avokado och gravlax.

Inga kommentarer: