lördag, december 17, 2011

LÅNG promenad, lilla julafton och nattjobb

Efter nattens bravader med jakt och fönsterputs blev det sovmorgon. Vi vaknade inte förrän 10:50 och det gällde även Vinna. I och för sig hade jag varit uppe pga ont i halsen och senare också pga huvudvärk men Vinna brydde sig inte om det vilket känns bra. Till vardags när Henke går ner och duschar så brukar hon bli lite orolig.

Efter den lugna morgonen och en frukost bestående av äggröra och köttbullar (bacon vad slut...) så slog jag in alla julklapparna. Klockan var 13 när jag ringde Gunilla för att gå en lång skogspromenad. Vinnas hittills klart längsta (egentligen lite väl långt men nu blev det så) totalt 4 km. Här kommer en bild bara för att illustrera hur lite snö vi har trots att det är den 17 december.
När vi kom hem var alla hundarna trötta så de vilade lite medan jag kollade lite på nätet och duschade. Klockan 16:30 åkte vi upp på Håsta för "Lilla julafton". Då det var mycket folk och mycket barn inklusive många hundrädda så stängde vi in Humla och Neo i sovrummet medan Vinna fick vara med ute. Väldigt rörigt, surrigt och springit så Vinna tyckte det var lite läskigt inledningsvis men snart var hon en i tåget av barn. Neo och Humla däremot var hyperstressade över att vara instängda när det hela tiden bankade i golv och väggar, sprangs utanför sovrumsdörren och applåderades så de skällde mer och mera. Till sist löste vi det genom att de fick ligga i bilen istället.
Julbord till förrätt och sedan kycklinggryta till varmrätt
Vilken glädje! Anton ser överlycklig ut och Rut kan inte tro att det är sant!
Klara blev också glad över sin "barbie"
Ture fick en "Moppe" (= fyrhjuling)
Alva fick en handväska
Alva penntroll!!!
Alva och Ture
"Festen" avslutades med en kyss mellan Alva och Ture
När sällskapet med två barn och fyra vuxna åkte hem fick Neo och Humla komma in igen. Vid 22 skjutsade Kattis hem oss och då gick Henke en sväng med hundarna medan jag fixade med lite kort från kvällen.

Klockan 23:15 åkte jag och Per ner på stan för att mäta ljudnivån i en lägenhet intill en av stadens krogar.
Mätte i lägenheten och avslutade med att gå in på krogen och mäta även där. Kom hem igen klockan 01:15.

Inga kommentarer: