lördag, december 31, 2011

Gott Nytt år!!!

Nyårsafton 2012 inleddes med att vi vaknade klockan 08:00. Vinna hade varit lös i huset och därför sovit i soffan tillsammans med Humla tydligen. Neo höll sig till vår säng då soffan och fåtöljen var upptagen. Efter frukosten tog jag ut hundarna en snabbis innan vi kokade soppan som skulle serveras som förrätt. Dusch och sedan en promenad med hundarna i det kanonfina vädret!!!










Strax före 13 kom Ida, Gösta och Alice samt Kicki och Henrik. Alice var hängig och placerades med en alvedon, godispåse och en film i soffan medans vi andra tog bilen upp till Tjännavallen för en kort promenad. Vi testade om isen höll (vilket den gjorde) och konstaterade att stormen Dagmar gått hårt åt på träden och byggnaderna här också. Vägen var dock röjd så att vi kunde köra hela vägen upp till vallen.











När vi kom tillbaka till Änga tände vi en eld för att värma korv som fick bli dagens lunch. Vi blev ute till runt 15:30 och då hade hundarna varit med ute från klockan 11:30 vilket gjorde att lilla Vinna somnade sött i soffan när vi kom in.


Årets nyårsmeny bestod av:

Förrätt: Räksoppa med skummad mjölka och marinerade stekta tigerräkor på spett och till detta serverades champagne.

Varrätt: Dubbelmarinerade oxfilé med potatisgratäng, vitlökssmör och sallad och till detta drack vi ett rött vin

Efterrätt: Creme brulée och ett sött desertvin Tokaji


På tolvlaget skulle det såklart skålas i champagne och eftersom vi själva undviker raketer så såg vi fyrverkerierna på skansen istället. Under kvällen blev det också dans i biblioteket och stämningshöjaren var Göstas "strobapp". Genom att placera mobiltelefonen i taklampan i "biblioteket" så blev det värsta diskostämningen..


 

Inga kommentarer: