söndag, december 25, 2011

Juldagen

Juldagen för oss är väldigt lugnt och vi inte gör som alla andra och går ut på juldan men det blir inget sånt i år. Skönt att bara ta det lugnt och ta dagen som den kommer. Inga måsten och inga tider att passa. Superskönt!

Inledde årets juldag med sovmorgon och sedan julgröt innan vi tog med hundarna på en promenad till Håsta för att hämta bilen och julklapparna. Igår när vi kom hem var det 6 minusgrader och när jag gick ut med Vinna i morse var det 4 plussgrader. Dropp från taket och extremt halkigt på gården. På vägarna gick det dock bra så än så länge klarar man sig utan broddar.

Efter ett fika på Håste åkte vi ner på Elgiganten och kollade lite reagrejer men inget vi ville ha så vi åkte och handlade lite innan vi åkte hem och fixade med lite bilder och packade upp istället.

Vid 17 tiden tog jag storvovvarna på en promenad medan Henke tog en kortis med Vinna. Idag skulle vi äta rester, ja eller rester och rester. Vi hade ju en hel oxfilé i går och allt gick ju inte åt så idag grillade vi det som var kvar. Gjorde för första gången på över ett halvår en potatisgratäng och gjorde dessutom baconinlinda grillad sparris och ädelostfyllda champinjoner. Åhhhh var gott det var!!!

Kvällen blev sedan lugnt. På juldagen finns det verkligen hur mycket film som helst att välja bland på tv.

Inga kommentarer: