söndag, december 25, 2011

Julafton 2011


Var lite seg idag. Inte bra att blanda glögg, rosévin, rött vin, vitt vin och cognac. Även om det inte var fråga om några mängder så ställer det till det i min skalle. Ingen fara men en lugn morgon blev det fram tills frukosten var intagen, då släppte allt och vi gjorde en västerbottenostpaj innan vi packade sånt vi skulle ha med för kvällen och sedan åkte vi upp i skogen för att gå en promenad med hundarna. Ännu men dag med härligt väder, lite kylslaget faktiskt...




Julaftonsfirandet inleddes med glögg och pepparkaka och sedan blev det såklart Kalle (både Moreus och Anka...)

Strax efter klocka 16 bankade tomten på dörren. Hade stängt in de stora hundarna för att slippa skället men Vinna fick vara med. Blev såå inponerad av henne. Hon tittade lugnt på medans tomten kom in och sedan gick hon fram lite försiktigt och nosade på tomten innan tomten gick runt och hälsade på alla. När han började dela ut julklapparna så la sig Vinna mitt i centrum och tittade intresserat på vad som hände.



När tomten hade gått fick storvovvarna komma ut och vara med och öppna julklapparna. Gick hur lungt som helst i år. Neo brukar annars kunna bli lite väl hjälpsam men i år gick det väldigt bra.

När alla julklapparna var öppnade blev det middag. Barnen åt som vanligt snabbt upp men sedan hade de ju alla julklapparna att leka med så vi kunde sitta kvar i lugn och ro. Efter maten var alla helt slut då man dels var mätt men temperaturen i rummet hade också stigit till 24,5 grader vilket ju också gör sitt därtill. Desto skönare blev det att ta en promenad med hundarna. Jag, Katarina, Birgitta och Klara gick ut en promenad i området.




 


Vi hann med att få i oss mera mat efter detta. Dels kaffe och snickerskaka men senare också hälsingeostkaka. Oj oj oj vad vi åt!!!

Vid strax efter ett ringde vi en taxi. Hade funderingar på att gå men Vinna hade ju varit med på en lång promenad idag och vi kände oss lite slöa så när det inte var nån kö på taxibilar så fick det bli en sån.

Inga kommentarer: