lördag, december 10, 2011

Mot Sundsvall

Eftersom Vinna åkte ut till Saltvik redan igår kväll så var det bara Neo och Humla hemma vilket underlättade för oss när vi skulle göra oss i ordning och packa. Henke gick en runda och sedan kom Ida och Gösta och hämtade oss strax efter klockan 09:00.

Vi började med att avboka hotellrummen eftersom det visade sig att man fick 20% rabatt om man bokade via mobilen. Det innebar att för billigare penning kunde vi boka ett lyxigare rum.

Vi äkte direkt till Birsta och började med att fika på Charm innan shoppingen började. Jag och Ida gick tillsammans och Henke och Gösta gick för sig. Både jag och Henke gick ut lugnt men vi ökade verkligen på slutet! När dagen var slut hade vi handlade följande:
- Julklappar till Katarina, Jonas, Klara och Alva
- 30 (!!!) par strumpor. Behöver jag säga att det var Henke som handlade dem?
- Två nya bäddmadrasser
- 12 nya ölglas
- 4 nya tavelramar
- Nya dynor till köksstolarna
- Sänglampa till Enånger
- Belysning till Vitrinskåpen
- Tröja
- Paketsnöresremsare
- Bälte
- Ett nytt uppläggningsfat, lite batterier och glödlampor, spolarvätska mm

När vi var nöjda åkte vi in till Sundsvall och Knaust för att checka in men vi lämnade hotellet direkt och gick på den angränsande irländska puben, The Bishops Arms och tog varsin Irish Coffé. När vi hade fått i oss det så gick Gösta och Henke och badade bastu medan jag och Ida slappade på rummen. När grabbarna var färdiga träffades vi och drack lite moussserande vin på vårt rum innan det var dags att gå och äta middag.

Vi åt middag på restaurangen mitt emot, Opus vilket visade sig vara en riktig höjdare med den godaste mat jag ätit på mycket mycket länge!!! Jag började med en Dry Martini och lite bröd med aromsmör. Till varmrätt blev det Klassiskt Wellington och portionen var STOR och mycket mycket god. Även Idas rätt Norrländsk Plankstek med renfilé var fantastiskt god. Vinet passade bra till men kostade därefter eller vad sägs om 145kr/glas. Stora portioner innebar att vi inte orkade någon efterrätt.

Vi avslutade kvällen på hotellrummet lyssnandes till Mats Rådberg och Rankarna, det ni!!!



Inga kommentarer: