måndag, januari 11, 2021

Rivstartar arbetsåret

 Årets första arbetsdag idag. Sov bra i natt och vaknade precis före klockan ringde så jag var rätt pigg när det var dags att stiga upp klockan 06:00. Jag åkte till jobbet på förmiddagen för att uppdatera mig om vad som hänt de senaste nästan tre veckor som jag varit ledig. Nu har det ju varit mycket helgdagar så egentligen är det bara en dryg arbetsvecka som jag varit ledig så rätt snart stod det klart att det inte hänt sååå mycket. Det var i alla fall trevligt att vara på jobbet och träffa lite folk. För att vara Coronatid så var det ändå rätt mycket folk då vi var 6 personer från miljökontoret som var på plats,

Vid lunch åkte jag hem men stannade först till på Rusta och lämnade tillbaka två överblivna rullar tapeter. Strax före lunch började snön vräka ner och på eftermiddagen blåste det också rätt mycket så snön yrde ordentligt.

På eftermiddagen arbetade jag hemma och klockan 16:30 åkte jag in till stan och lämnade bilen på verkstan eftersom handtaget på bakdörren ramlade bort för några dagar sedan. Henke hämtade upp mig där efter jobbet så åkte vi hem för att skotta och gå med hundarna. Det hade nu kommit över en decimeter snö och temperaturen hade sjunkit från morgonens -14 grader till 0 så snön började redan nu bli tyngre. Henke skottade och jag gick med hundarna längst en oplogad väg genom byn. Efter halva sträckan mötte jag dock plogbilen så då gick det lättare att gå däremot var det svårt att se nått eftersom snön blåste rakt i ansiktet hela vägen hem.

Direkt när jag kom hem kopplade jag upp mig för vägföreningsmöte som för första gången genomfördes helt digitalt via Teams.

Den första "arbetsdagen" blev lång. Från 07:00 till 20:00 då vi avrundade mötet. Tack och lov hade Henke då förberett middagen så vi käkade klockan 20:30. Skulle sedan se en film som började kl. 21:00 men jag slumrade till en stund  under filmen då jag blev så frusen att jag var tvungen att lägga mig under filten. Som tur var sov jag nog max 30 minuter så när vi väl gick och la oss vid midnatt så somnade jag tämligen direkt och sov faktiskt helt ok även i natt.

Inga kommentarer: