tisdag, januari 12, 2021

Årets första arbeta hemmadag

 Idag stannade jag hemma och arbetade för först gången i år. Det hade fortsatt att snöa i natt så på gården låg det nu åter igen drygt en decimeter tung snö då temperaturen faktiskt varit på plussidan i natt. Av den anledningen bestämde Henke sig för att vänta till efter jobbet med att ta hand om snön.

Gick en kort promenad med tjejerna på fikat och sen på lunchen svirade jag om och tog på mig löpkläderna. Temperaturen sjönk då det blev helt klart, blå himmel och sol och så fint ute nu med all snö som kommit. 

Innan Henke kom hem hade temperaturen sjunkit så mycket som till -13 grader vilket innebar att den snö som var så blöt och tung i morse nu istället var ett tungt, stenhårt ispansar. Att skotta med spade var näst intill omöjligt så snöslungan och fyrhjulingen fick jobba desto hårdare istället.

Vi åkte dock först in till stan där Bilelektro fixat handtaget till bilen. Rastade hundarna vid verkstan och bestämde mig sedan för att åka till totohallen och träna för först gången i år. Det blev en rad problem på vägen:

1. Hade glömt ta med godis. Kollade träningsväskan som ligger i bilen och tack och lov så fanns det en liten påse Frolic i den 

2. Luckan för kodlåset var fruset så fick stå och dina det med händerna för att gå ner den (tog 5 minuter)

3. Varenda sifferkolv var fastfruset så ytterligare 10 minuter tog det att tina dem med händerna.

4. Spaken man ska vicka på var fastfrusen liksom hela luckan som man ska vicka fram för att komma åt nyckel var belamrad med is så bara att värma och kämpa för att få upp den. Det tog ytterligare 5-10 minuer

5. Äntligen hade jag nyckeln i handen. Fick in den i låset men sen var det stopp igen. Det gick inte att vrida nyckeln. Kämpade och värmde i alla gånger 15 minuter men sen gav jag upp. 

Typiskt! När man äntligen tar sig till totohallen får man kämpa i nästan en halv timma innan man helt enkelt får ge upp och åka hem med oförrättat ärende.

Promenerade lite med hundarna men det blev korta små rundor för jag var nu less, trött och frusen. Gick sedan hem och bar ut alla grejer från renoveringen och samtidigt fick hundarna vara med ute och springa och jaga varandra ute på gården där Henke skottade runt badtunnarn mm.

När vi väl kom in blev det spagetti och köttfärssås och Sverige mot Norge.

Inga kommentarer: