söndag, januari 24, 2021

Felsökningen fortsatte idag

 Efter lite skidkoll och frukost så kom åter Lasse hit för att försöka hitta och åtgärda vårt elfel. Under tiden tog jag tjejerna på en riktigt lång promenad. Gick genom byn och gick sedan vidare till Gryttja i helt ospårad terräng vilket var väldigt jobbigt då skaren inte bar mig. Det blev 700 meter väldigt jobbig promenad. Väl ute på vägen i Gryttja så gick det bra. Gick efter ett plogat spår och skoterspår som bar väldigt fint fram till Östanbräckstjärnen. Dr hade vatten lagt sig upp på isen i ett tjockt lager (ca 2-3 dm) och där hade ytan inte frusit till för att bära mig vilket innebar att min fot åter igen fick "dricka" vatten.

Fortsatte istället ett skoterspår runt sjön och efter det spåret gick det alldeles utmärkt att gå. Väl tillbaka efter vår väg så passerade jag den och följde skoterleden så att tjejerna kunde springa lösa. Eller, Esset i alla fall. Vinna promenerar bakom/brevid mig hela tiden. 

Väl hemma så pågick fortfarande felsökning så jag gick en runda efter skoterleden runt huset. Där gick det också bra att promenera men det hade knäckts ett träd som låg över stigen på stigen in från vägen så nu kan nog ingen skoter spåra upp den sträckan. Hur som helst så blev det en rejäl promenad på 15000 steg så tjejerna var ordentligt nöjda efteråt... Esset är så gullig då hon gillar att ligga på armstödet på soffan. 😍

Så snart Lasse och Henke hade gjort vad de kunde idag så åkte Lasse hem och vi stekte en hamburgare till lunch och bänkade oss sedan framför tvn och såg skidor och skidskytte.

Senare på eftermiddagen gjorde vi en handlarlista och tog tjejerna på ytterligare en promenad. Till middag lagade vi panerad abborre som vi fått att Tobbe och Kajsa och till förrätt gjorde vi en klassisk räkcocktail innehållande vaktelägg som jag fick i present att Lasse och Birgitta igår. Kul! Har aldrig ätit det tidigare. Gulliga som tusan är det och gott var det även om själva smaken inte skiljer sig från hönsägg vad jag kunde känna.



På kvällen såg vi de svenska handbollsherrarna genomföra en helt fantastiskt bra match mot Ryssland vilket resulterade i en rejäl vinst med 34-20 och Sverige är därmed klar för VM kvartsfinal.

Inga kommentarer: