måndag, januari 18, 2021

Kylslaget...

Vi inleder veckan tämligen kylslaget med -18 grader. Jobbar hemma och då försöker jag gå en kort promenad med tjejerna vid fikat (9:45) mest för min egen skull. Man rör sig så lite när man arbetar hemma och inte går mellan bil och kontor, kontor och fikarum och kontor och skrivare vilket man gör när man är på plats på jobbet. Istället går jag morgonpromenaden med tjejerna vilket bara är en kort runda på kanske 300 m.

Satt med ett stort utskick idag och kopplade in dokument i vision. Det tar en himla tid... Blev en del telefonsamtal också å så et möte med en kollega. 

Lunchrast blev det kl. 12:30 och då hade temperaturen stigit något och termometern visade på - 14 grader. Gjorde slag i sak eftersom jag redan när jag steg upp i morse tog på mig löpkläderna. En runda på 3,5 km funkade väldigt bra med en Esset som drar längre och längre sträckor och en Vinna som även hon kändes pigg idag. Hon brukar annars tycka att en löprunda genom byn inte är det roligaste man kan göra....

När jag kommer hem igen ser jag till att dricka vatten och jag har på senare tid alltid börjat ta vätskeersättning efter löprundorna. Jag tänker att eftersom jag generellt är så dålig på att dricka vatten på dagarna så kan det vara en orsak till huvudvärk vilket jag nästan alltid får på eftermiddagarna när jag sprungit. Konstigt med tanke på att jag inte svettas särskilt mycket. Hur som helst upplever jag det som att det blivit bättre efter att jag börjat med denna rutin. Till lunchen ser jag dessutom till att även då dricka ca 0,5 liter vatten särskilt när jag just sprungit.

Fortsatte jobbet med utskicket på eftermiddagen så nu är jag klar med det som jag kan göra hemifrån. Nu återstår att genomföra själva utskicket fysiskt men det får bli när jag är på plats på jobbet på onsdag.

Efter jobbet kollade vi bilen inför besiktningen i morgon och sedan gick vi en promenad genom byn.

När vi kom tillbaka hem insåg vi att matchen mellan Sverige och Egypten i Handbolls VM pågick så vi värmde lite glögg och såg andra halvleken. Vi såg verkligen rätt del av matchen för i första halvlek hade tydligen Sverige inte varit bra och i paus låg vi under med 3 mål. Blev en spännande match som slutade med Svensk seger. Hurra!

Till middag lagade vi pasta och en pastasås med resterna från helgens grillning samt kantareller.


Inga kommentarer: